to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 01.12.2013

πηγή: efsyn.gr

Διεθνή

Ταϊλάνδη: Να κλειστούν στα σπίτια τους καλεί η κυβέρνηση τους πολίτες - Γενική απεργία από αύριο

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης κάλεσε σήμερα τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 αύριο το πρωί (τοπική ώρα), έπειτα από μια ημέρα βίαιων κινητοποιήσεων, κατά τις οποίες οι διαδηλωτές που επιζητούν την ανατροπή της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα εξαπέλυσαν επιθέσεις σε κρατικές υπηρεσίες.


«Μετά τις 22:00 έως τις 05:00, αν δεν είναι απαραίτητο, καλούμε τους ανθρώπους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για την δική τους ασφάλεια ώστε να μην πέσουν θύματα προκλήσεων», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πράσα Πρόμνοκ.

Απεργία τη Δευτέρα

Την ίδια ώρα, ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, ο οποίος ηγείται των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ταϊλάνδη, κήρυξε απεργία από αύριο, Δευτέρα, όλων των εργαζομένων στην κυβέρνηση της χώρας έως ότου τερματιστεί η πολιτική κρίση.

Ο Σουτέπ, ο οποίος ηγείται των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Μπανγκόκ από την 1η Νοεμβρίου, δεσμεύτηκε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου απομακρυνθεί εντελώς το καθεστώς Ταξίν από την πολιτική σκηνή της Ταϊλάνδης, όπως σημείωσε αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Ταξίν Σιναουάτρα και στην αδελφή του Γινγκλάκ, η οποία είναι τώρα πρωθυπουργός της χώρας και οι διαδηλωτές ζητούν να εγκαταλείψει την εξουσία.

Επιθέσεις αλλά όχι καταλήψεις

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη δεν κατέλαβαν σήμερα (Κυριακή) κυβερνητικά κτίρια παρότι σημειώθηκε μια σειρά από επιθέσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την ανατροπή της κυβέρνησης, δήλωσε ο Παραντόρν Παταναταμπούτρ, επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών Σουτέπ Ταγκσουμπάν είχε δηλώσει μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει 12 κυβερνητικά κτίρια, ειρηνικά και χωρίς όπλα. Συνολικά περίπου 30.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα σε έναν αριθμό κυβερνητικών κτιρίων και προσπάθησαν να εισβάλουν σε ορισμένα από αυτά.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 57 τραυματίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο από την βία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)