to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 23.02.2024

Αθλητισμός

Τα ζευγάρια στους “16” του Conference League - Με Μακάμπι ο Ολυμπιακος και με Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

Η κληρωτίδα της UEFA χαμογέλασε στους Πειραιώτες, οι οποίοι απέφυγαν ομάδες από μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού και θα βρουν τους Ισραηλινούς απέναντί τους σε διπλές αναμετρήσεις στους “16” του Conference League - Ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους “16” του Conference League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής (23/2)


Ανοικτός είναι ο δρόμος της πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League για τον Ολυμπιακό, που μετά την πρόκριση απέναντι στη Φερεντσβάρος θα βρει απέναντί του την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από την κλήρωση αυτή προκύπτουν ορισμένα θετικά στοιχεία, όπως ότι το Ισραήλ είναι άμεσος ανταγωνιστής της Ελλάδας στην βαθμολογία της UEFA και πως η “ομάδα του λαού” δίνει τα παιχνίδια της σε ουδέτερο έδαφος εξαιτίας του πολέμου.

Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ενώ ακριβώς μία εβδομάδα αργότερα (14/3) θα πραγματοποιηθεί η ρεβάνς. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τη σεζόν 2010/11 στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με την Μακάμπι να παίρνει την πρόκριση χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, ο οποίος δεν βρίσκεται σε ισχύ πια.

Την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των “16” του Europa Conference League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/2) στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στην Κροατία στις 7 Μαρτίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 14/3. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2010/11, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει και τα δύο παιχνίδια με 1-0.

Τα ζευγάρια στους “16” του Conference League

Σερβέτ – Βικτόρια Πλζεν

Άγιαξ – Άστον Βίλα
Μόλντε – Κλαμπ Μπριζ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Φενέρμπαχτσε
Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ
Στουρμ Γκρατς – Λιλ
Μακάμπι Χάιφα – Φιορεντίνα
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Κατσουράνης: «Ελπίζω μία ελληνική ομάδα να είναι στον τελικό του Conference»

Ο παλαίμαχος άσος και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 ήταν καλεσμένος της UEFA στην κλήρωση για τους “16” του Conference League και ευχήθηκε να δούμε ελληνική ομάδα στον ευρωπαϊκό τελικό της “OPAP Arena”.

Ο Κώστας Κατσουράνης πραγματοποίησε την κλήρωση, απ’ όπου προήλθαν οι αντίπαλοι για Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους “16” του Conference League, κάνοντας το δικό του σχόλιο για την διοργάνωση.

«Καλή τύχη σε όλες τις ομάδες. Ελπίζω μια ελληνική ομάδα να είναι στον τελικό. Είναι μόλις 16 ομάδες. Όλη η Αθήνα περιμένει αυτόν τον τελικό, σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο, είναι τιμή για την Ελλάδα», είπε αρχικά.

«Είναι κάτι ξεχωριστό, τα συναισθήματα πολύ υψηλά να παίζεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Παίζεις με ομάδες από την Αγγλία, πηγαίνεις σε φανταστικά γήπεδα…», κατέληξε όταν ρωτήθηκε για την εμπειρία του από τα ευρωπαϊκά ματς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)