to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 17.07.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (17.7.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας τέθηκαν σε ισχύ σε κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μετά από τη χθεσινή ένοπλη επίθεση στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις πεζοναύτες και ο ίδιος ο δράστης, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμα πεζοναύτης. Οι τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν από πυρά σε ένα κέντρο εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη, ενώ ο τραυματίας πεζοναύτης χτυπήθηκε από πυρά σε κέντρο νεοσύλλεκτων του στρατού σε κοντινή απόσταση. Οι αμερικανικές αρχές, ταυτοποιώντας τα στοιχεία του δράστη ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για τον 24χρονο Μοχάμεντ Γιούσεφ Αμπντουλαζίζ, και αυτό που μένει τώρα είναι το να διαπιστωθεί πως αν ο νεαρός είχε εμπνευστεί από κάποια τρομοκρατική οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος.

ARD
Υπέρ της απόρριψης του νέου ελληνικού προγράμματος στήριξης από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας τάσσεται το 49% των Γερμανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτο καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Αντιθέτως, το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Βουλή πρέπει να εγκρίνει την πρότασης.

REUTERS
Η Ευρώπη κινείται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της χρηματοδότησης της Ελλάδας, μετά την έγκριση του νέου προγράμματος από την Αθήνα.

DEUTSCHE WELLE
Στήριξη Μέρκελ στη «γραμμή Grexit» του Σόιμπλε. Ξεκινά σήμερα στις 11 ώρα Ελλάδας η συζήτηση στην γερμανική Βουλή αναφορικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο ελληνικό πακέτο. Όπως όλα δείχνουν θα δοθεί τελικά το «πράσινο φως», παρά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

BILD
Νέα χρηματοδότηση για Τσίπρα και Ελλάδα. 7 λόγοι για ΟΧΙ στην Ομοσπονδιακή Βουλή.

FINANCIAL TIMES
Ο Ντράγκι σε ρόλο εγγυητή του ευρώ. Ο διοικητής της ΕΚΤ δεν επιθυμεί να ικανοποιήσει ούτε τα γεράκια του Βερολίνου, ούτε τους Έλληνες.

THE WALL STREET JOURNAL
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα περιγράφει τις στιγμές έντασης στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων κατά το πρόσφατο κρίσιμο Eurogroup

AL JAZEERA
Η Μέρκελ έκανε μικρή Παλαιστίνια να ξεσπάσει σε κλάματα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Η Καγκελάριος προσπάθησε στη συνέχεια να ηρεμήσει την μικρή για την τοποθέτηση που είχε κάνει νωρίτερα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρεμποδίσει τις απελάσεις μεταναστών – όπως και της ίδιας της Παλαιστίνιας – καθώς στην αντίθετη περίπτωση ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες θα συνέρρεαν στην Γερμανία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)