to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 31.01.2014

leftist

Πολιτική

Τα νιάτα του κόσμου

H ελπίδα που εκπροσωπεί η αριστερή νέα γενιά.


Για τη χτεσινή βάρβαρη αστυνομική επίθεση στους φοιτητές της Αριστερής Ενότητας που διαμαρτύρονταν στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη έχουν γραφτεί και λεχτεί ήδη πολλά. Ακόμα όμως και αν δεν είχε ειπωθεί τίποτα, θα αρκούσε να δει κανείς τα βίντεο από τα χτεσινά γεγονότα για να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη. Μια διαμαρτυρία αριστερών φοιτητών που όχι μόνο βίαιη, αλλά ούτε καν δυναμική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αντιμετωπίστηκε με βάρβαρο τραμπούκικο τρόπο από την Ομάδα Δ –ένα αστυνομικό σώμα που έχει γίνει ταυτόσημο της αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού.  Η εικόνα των φοιτητών που ξυλοκοπούνται και ποδοπατιούνται από  τους  Robocops της Δ συμπυκνώνει την  αποσάθρωση των πολιτικών ελευθεριών  τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι ενώ τυπικά ισχύουν όλες οι συνταγματικές εγγυήσεις, στην πραγματικότητα διολισθαίνουμε σε μια κατάσταση όπου η ελεύθερη έκφραση του πολιτικού φρονήματος  τίθεται υπό αίρεση.

Επίσης, χτες και σήμερα γράφτηκαν πολλά για τα απροκάλυπτα ψέματα που εκτοξεύει η Νέα Δημοκρατία. Στην ανακοίνωση της χαρακτηρίζει βίαιο τον ακτιβισμό στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη (δηλαδή την επίδοση ψηφίσματος και το κόλλημα αυτοκόλλητων…)·  ο δε υπουργός τον ονομάζει ακραία πράξη εκφοβισμού. Είναι περιττό να πει κανείς ότι τα βίντεο που δημοσίευσε το left.gr εκθέτουν την Νέα Δημοκρατία και τον υπουργό. Δεν  μπορούμε βέβαια να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει το ψέμα και τη συκοφαντία στα βασικά πολιτικά εργαλεία της. Θα πρέπει, εντούτοις, να επισημάνουμε ότι το κλίμα ιδεολογικής τρομοκρατίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει σε έναν μακαρθισμό αλά ελληνικά. Έχουμε φτάσει στο σημείο να καταγγέλλεται ως περίπου τρομοκρατική, μια διαμαρτυρία που συνιστά την πιο καθαρή  άσκηση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων.

Εκείνο για το οποίο γράφτηκαν λίγα,  ήταν η άλλη πλευρά των χτεσινών γεγονότων. Γιατί στη χτεσινή μέρα δεν είδαμε μόνο τον κατήφορο μιας εξουσίας που στηρίζεται μονάχα στη βία και το ψέμα. Γίναμε επίσης  μάρτυρες της ελπίδας που εκπροσωπεί η αριστερή νέα γενιά.  Πρόκειται για τα  παιδιά που εξεγείρονται με το Φαρμοκονήσι και δεν  θέλουν να στριμωχτούν στη μνημονιακή μέγγενη. Είναι οι νέες και οι νέοι που αντιμετώπισαν χτες την κρατική βία με το χαμόγελο όσων επιμένουν να μένουν ζωντανοί. Αυτά τα  νιάτα του κόσμου είναι η ελπίδα όλης της κοινωνίας.

tags: editorial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)