to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 20.04.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τα μηνύματα Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουτσούμπα, Κουβέλη για το Πάσχα

Στην αισιοδοξία και τη δύναμη του λαού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε δήλωσή του μετά την Ανάσταση, από το Ναύπλιο, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος διαπιστώνει ότι «αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα». Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός στην εξουσία, μόνη ελπιδοφόρα προοπτική - Φ. Κουβέλης: O ελληνικός λαός αξίζει καλύτερες μέρες


Στην αισιοδοξία και τη δύναμη του λαού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε δήλωσή του μετά την Ανάσταση, από το Ναύπλιο, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος διαπιστώνει ότι «αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα».

Ο Α. Σαμαράς μετά την Αναστάσιμη Ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο δήλωσε ότι «η παράδοση θέλει το λαό μας να ονομάζει την Ανάσταση «Λαμπρή». Γιατί έχει μέσα στην ψυχή του ο λαός μας το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη. Και είναι αυτό το φως που μας κρατάει όρθιους. Και είναι αυτό το φως που θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές. Χριστός  Ανέστη σε όλους».

Για πιο έντονο συμβολισμό της Ανάστασης φέτος, μιλά στο μήνυμά του ο αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, γιατί – όπως υποστηρίζει – αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα, έχοντας αποφύγει τα τρισχειρότερα. Δεν παραλείπει να αναφερθεί και πάλι στη «μιζέρια και το μηδενισμό» που δε λύνουν τα προβλήματα, τα οποία «λύνει ο αγώνας, η πίστη, η αισιοδοξία, η ενότητα του έθνους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ευχή, το φετινό Πάσχα να σημάνει την αφετηρία εξόδου από την κρίση, διατυπώνει σε δήλωσή του για το Πάσχα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Η δήλωση του Φ. Κουβέλη έχει ως εξής: «Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει την αφετηρία της εξόδου από τη πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία και την οικονομία. Ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερες μέρες».

«Αντιλαϊκές κυβερνήσεις και κόμματα που ορκίζονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο, «σταύρωσαν» το λαό μας, χρόνια τώρα, τονίζει στο μήνυμά του για την ημέρα του Πάσχα ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η ευχή μας σήμερα για «Ανάσταση Λαών», μπορεί να γίνει πράξη μόνο εάν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, με μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, με ισχυρό ΚΚΕ, που θα μας οδηγήσει στη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, με το λαό στην εξουσία» αναφέρει ο Δ. Κουτσούμπας.

tags: Πάσχα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)