to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα διεθνή πρωτοσέλιδα (23.10.2014)

Ματιές στα διεθνή ΜΜΕ


BBC
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκφοβίσει την χώρα δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός, Στέφεν Χάρπερ μετά την χθεσινή επίθεση ενόπλων στην περιοχή γύρω από το καναδικό Κοινοβούλιο. Από τα πυρά των δραστών έπεσε νεκρός ένας στρατιώτης που φρουρούσε το Μνημείο Πεσόντων, ενώ ένας εκ των τριών δραστών σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών.
 
CNN
Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε ο Καναδός στρατιώτης από τους ενόπλους που επιτέθηκαν χθες στο καναδικό Κοινοβούλιο. Μίκαελ Ζεχάφ-Μπιντό το όνομα του ενός εκ των οπλοφόρων, σύμφωνα με τις καναδικές αρχές ασφάλειας.
 
THE NEW YORK TIMES
Ένοπλος σπέρνει τον τρόμο στην Οτάβα, του Καναδά. Νεκρός ένας στρατιώτης από τα πυρά του οπλοφόρου.
 
SKY NEWS
«Όλοι πάγωσαν! Ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, στην Οτάβα», δήλωναν μετά την επίθεση ενόπλων στο καναδικό Κοινοβούλιο, αυτόπτες μάρτυρες.
 
REUTERS
Νέα παραβίαση των μέτρων ασφαλείας, στον Λευκό Οίκο. Αναστάτωση προκλήθηκε στην Ουάσιγκτον όταν έγινε γνωστό ότι ένας άγνωστος άντρας πήδηξε τον φράχτη και βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου.
 
HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)
Λάθος η κίνηση των ΗΠΑ, τα όπλα που προορίζονταν για τους Κούρδους, έπεσαν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
HUFFINGTON POST
Γερουσιαστής καταγγέλλει την CIA πως λογοκρίνει επίσημη αναφορά που αποκαλύπτει την εμπλοκή ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σε υποθέσεις βασανισμού κρατουμένων που φέρονται να συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Ενισχυμένες από τα στρες τεστ. Οι κυπριακές τράπεζες κερδίζουν την μάχη και τις εντυπώσεις.
 
DEUTSCHE WELLE
Στην διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απέρριψε τις προτάσεις εκείνων που θέλουν το Βερολίνο να βάλει πλάτη στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. «Αν η Γερμανία διπλασιάσει το χρέος της αυτό δεν θα βοηθήσει την Ιταλία και τη Γαλλία να αναπτύξουν την ανταγωνιστικότητά τους στην Οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκάμπριελ.
 
LE FIGARO
Ανοιχτή κρίση στους Σοσιαλιστές.
 
THE TIMES
«Μαύρη τρύπα» ύψους 8 δις. λιρών στο δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας. Ο νέος επικεφαλής του NHS αποκάλυψε το μέγεθος της κρίσης που αντιμετωπίζει ο τομέας της δημόσιας υγείας στην χώρα.
 
AL JAZEERA
Τέσσερις πρώην μισθοφόροι της Blackwater, κρίθηκαν ένοχοι για την δολοφονία περισσότερων από 30 πολιτών στο Ιράκ, το 2007.
 
GAZZETTA DELLO SPORT
Η Γιουβέντους ξύπνησε αργά. Τώρα είναι δύσκολα για τους «16».
 
TUTTOSPORT
Ελληνικός θρήνος. Ο Κασάμι καταδικάζει μία αγνώριστη Γιούβε
 
CORRIERE DELLO SPORT
Γιούβε, πικρό Τσάμπιονς λιγκ. Γιορτάζει ο Ολυμπιακός
 
REPUBBLICA
Η Γιούβε ηττήθηκε στην Αθήνα, δύσκολα τα τα πράγματα τώρα
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)