to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 25.07.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση και ΔΕΗ δεν δικαιούνται να δολοφονούν

Το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την αναλγησία της ΔΕΗ και της κυβέρνησης που οδήγησε στο θάνατο της τετραπληγικής γυναίκας στα Χανιά


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Χθες το μεσημέρι, έχασε την ζωή της μία 56χρονη γυναίκα στα Χανιά, επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

Η  ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ με μια αδικαιολόγητη και  εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση, διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της εξαιτίας χρεών, με συνέπεια να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Η  είδηση αυτή προκάλεσε σοκ αρχικά αλλά στη συνέχεια όπως είναι φυσικό ήρθε  η οργή.

Η οργή είναι δικαιολογημένη, γιατί δεν έχει λογική εν έτει 2014 να πεθαίνει άνθρωπος από μια απροειδοποίητη διακοπή ρεύματος. Όπως αναφέρουν οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, που ήταν τετραπληγική  και υποστηριζόταν μηχανικά εδώ και 15 χρόνια, το πρόβλημα της ήταν γνωστό.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, αναφέρει πως δεν γνώριζε την κατάσταση ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής «ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών Όμως όπως αναφέρει ο γιος της,  η ΔΕΗ  ήξερε το πρόβλημά της  από το 2007  και όταν γινόταν διακοπή ρεύματος η ΔΕΗ φρόντιζε να της προμηθεύει γεννήτρια.

-Να επισημανθεί ότι πριν λίγους μήνες ο ΟΓΑ της είχε κόψει την σύνταξη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει για τη θεραπεία της...
-Η άτυχη λοιπόν γυναίκα, απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά και την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική και πρακτική με βάση την οποία οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες, μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.

Δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει όρια, το αποκλειστικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι η αγοραία λογική και οι ιδιωτικοποιήσεις  και επομένως διέξοδος μπορεί να ανοίξει  με την άμεση  παραίτηση της κυβέρνησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)