to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 09.02.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για τον «σταυρό» αντί λίστας στις ευρωεκλογές: «Ο,τι κι αν σκαρφιστούν, τα ψωμιά και τα κουκιά τους είναι μετρημένα»

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ "προσωπικοτήτων"», τονίζει σε σχόλιό του σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Ολόκληρο το σχόλιο του  γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η σχεδιαζόμενη αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές συνιστά άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια της δικομματικής κυβέρνησης να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική συντριβή.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πλασάρουν ως "ανανέωση" με πρόσωπα εκτός των "κομματικών μηχανισμών" την κατάργηση της λίστας στις ευρωεκλογές και την αντικατάστασή της με σταυρό προτίμησης, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού για να διασώσουν μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας της.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ "προσωπικοτήτων".

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως είναι ότι όσα νομικίστικα τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, τα ψωμιά τους και τα κουκιά τους είναι μετρημένα.

* * *

Θυμίζουμε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ευρωεκλογές με σταυρό κι όχι με λίστα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Την εκλογή ευρωβουλευτών από μία διευρυμένη λίστα συζήτησαν χθες στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς με τον  Ευ. Βενιζέλο.

Αντί για 21 που είναι σήμερα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κάθε κόμματος και οι οποίοι διορίζονται απευθείας από τον αρχηγό, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέτασαν το ενδεχόμενο οι υποψήφιοι κάθε παράταξης να αυξηθούν σε 42, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τους από τους ψηφοφόρους.

Όπως είπαν μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, με νομοθετική ρύθμιση αυτό μπορεί να γίνει για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.  Οι δύο αρχηγοί θέλουν να μετρήσουν αντιδράσεις για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις.

Το σκεπτικό πίσω από τη συμφωνία των δύο είναι πιθανότατα η επαναφορά των «κομματαρχών» που, με προσωπική προεκλογική εκστρατεία, θα επιχειρήσουν να διασώσουν τα ποσοστά των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)