to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 26.04.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Με το πολυνομοσχέδιο υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο και συνεχίζεται η μνημονιακή πολιτική

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις φιέστες του Πρωθυπουργού και το πολυνομοσχέδιο


Για αντισυνταγματικές διατάξεις και διαδικασίες εξπρές κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο. Τα νέα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει και κυρίως ο τρόπος που έρχεται στη Βουλή, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα που έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

«Πίσω από τις κακόγουστες σκηνοθετημένες φιέστες του Πρωθυπουργού και των εταίρων του και τα «λόγια του αέρα» περί δήθεν ανάπτυξης, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής αύξησης της ανεργίας και των λουκέτων που θα επιτείνονται από τους νέους φόρους, τα χαράτσια και τις απολύσεις που αποτυπώνονται στο πολυνομοσχέδιο και συνεχίζουν τη σκληρή και καταστροφική μνημονιακή πολιτική.

Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εν μια νυκτί και σε ένα άρθρο, με αντισυνταγματικές διατάξεις και διαδικασίες εξπρές, είναι άλλο ένα δείγμα υποβάθμισης του κοινοβουλίου και δημοκρατικής εκτροπής, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής βλάπτει σοβαρά και τη δημοκρατία.

Οι απόπειρες να περάσουν αυτή τη στιγμή νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει «κρυφή ατζέντα» την οποία έχει συμφωνήσει με την τρόικα και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με εκ νέου καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία

Υπάρχει άλλος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση που περνάει  μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και που θα συνοδεύεται με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, βιώσιμης ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου».    

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)