to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συνέντευξη τύπου του Χρήστου Κορτζίδη με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ (βίντεο)

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό της εννιάχρονης αδερφής του στο λούνα παρκ της περιοχής.



Στο ζήτημα των ευθυνών δήλωσε ότι ο δήμος θα συμμετάσχει με ειλικρίνεια και συστηματικά στην έρευνα που διεξάγεται. Ως προς τις προσωπικές του ευθύνες δήλωσε:

«Εσείς ως δημοτική αρχή δεν έχετε καμιά ευθύνη; Απαντώ ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο εγώ ως δήμαρχος; Με βασανίζει το ερώτημα εάν είχα να κάνω κάτι περισσότερο για να μην συμβεί ότι συνέβη. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δουλεύει ο δήμος και γενικά η τοπική αυτοδιοίκηση με τα πολλά προβλήματα και αρμοδιότητες και τα λίγα μέσα και πόρους που διαθέτει προσπαθώ με ευθύνη και ανιδιοτέλεια να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου».

Δείτε ολόκληρη την αρχική τοποθέτηση του δημάρχου στο βίντεο που ακολουθεί.



Τοποθέτηση του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη

 


Ακολούθως ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αρχικά διασαφήνισε το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ (μέχρι το θανατηφόρο ατύχημα). Επίσης απάντησε αν ο χώρος ήταν πάνω σε μπαζωμένο ρέμα.

 

Το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ

 


Ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης απάντησε και στο μέγα θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων. Τόνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν εξαντλείται στην άδεια που θα εκδώσει ένας δήμος. Η ασφάλεια εξαρτάται από τους τακτικούς ελέγχους της αστυνομίας, της δημοτικής αστυνομίας, των γενικότερων κρατικών εποπτικών αρχών. Και δυστυχώς εξ αιτίας των περικοπών και των μνημονιακών πολιτικών οι ελλείψεις προσωπικού και στελέχωσης των εποπτικών μηχανισμών είναι τεράστιες.

 

Το ζήτημα της ασφάλειας στους δήμους

 


Ο δήμαρχος τόνισε ότι προβλήματα νόμιμων αδειών και ασφάλειας έχουν και οι παιδικές χαρές και οι αθλητικοί χώροι.

 

Ασφάλεια στις παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους

 


Τέλος ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης μίλησε για την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος. Κατήγγειλε ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού περιστατικού από συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις που βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν σε μια δημοτική αρχή που στέκεται στο πλευρό του λαού στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους αγώνες του ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που τόσο έχουν ενοχλήσει…

 

Η πολιτική εκμετάλλευση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)