to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 02.09.2015

Πολιτική

Συνέντευξη Τύπου του Γ. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό: «Αντιστρέφει την πραγματικότητα το δημοσίευμα περί "εθνικής σύνταξης στα 600€"»

Σε απόλυτη και σκληρή διάψευση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος που αναφερόταν σε σχέδιο για χορήγηση εθνικής σύνταξης της τάξης των 600€, προέβη ο Γ. Κατρούγκαλος με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρέμβαση και της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία μεταξύ άλλων επανέλαβε την κατηγορηματική διάψευση κάθε σεναρίου συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.


Διαβάστε σχετικά:

Η απάντηση της «Εφ.Συν.» στον Γ. Κατρούγκαλο

Επιστολή Κατρούγκαλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Γ. Κατρούγκαλος: «Απολύτως φανταστικό» το δημοσίευμα της Εφ.Συν. - Όχι σε συντάξεις-φιλοδωρήματα

Όλγα Γεροβασίλη: Το διακύβευμα είναι ποιοι θα δώσουν την επικείμενη μάχη

_______________________

Γ. Κατρούγκαλος: Προβοκατόρικο το δημοσίευμα της «Εφ. Συν.» για τις συντάξεις

Εντελώς φανταστικές χαρακτήρισε – μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Γιώργο Αναδρανιστάκη- ο απελθών υπουργός Εργασίας τις «πληροφορίες» που δημοσίευσε στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η «Εφημερίδα των Συντακτών», σύμφωνα με τις οποίες η αρμόδια επιτροπή ειδικών εισηγείται κατώτατη σύνταξη 250 ευρώ και ανώτατη 600 ευρώ.

«Αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα έλεγα ότι πρόκειται απλώς για αποκυήματα φαντασίας» σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος, αποσαφηνίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόταση», ούτε εισήγηση για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις κύριες συντάξεις. «Ποιος τρελός θα πρότεινε κάτι τέτοιο;», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας σημείωσε πως οι μνημονιακοί νόμοι όντως μείωσαν τις συντάξεις. Πρόσθεσε όμως ότι η απελθούσα κυβέρνηση πέτυχε να αναχαιτίσει τις περαιτέρω μειώσεις, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των δανειστών σε μία της πρόταση: Αντί νέων μειώσεων, να δοθεί στην κυβέρνηση το περιθώριο να παρουσιάσει  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.

«Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της συγκρότησης της επιτροπής, να μην επιβληθούν μειώσεις» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Χρήση μονταζιέρας δεν θα έπρεπε να γίνεται σε μέσα ενημέρωσης που κινούνται στο χώρο της Αριστεράς» πρόσθεσε.  

Εκ μέρους της ΝΔ ο Βασίλης Οικονόμου, που έλαβε μέρος στην ίδια εκπομπή προέβλεψε ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ «θα φέρει συντάξεις φτώχειας», καθώς υποχρεούται να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές. Εκτίμησε δε ότι το πρωτοσέλιδο της «Εφ Συν» εντάσσεται στη «λογική της γνωστής ιστορίας του Ναστραδίν Χόντζα», ώστε να ακούσει ο κόσμος τα χειρότερα σενάρια και στη συνέχεια να ανακουφιστεί, εάν υλοποιηθούν κάποια, λιγότερο οδυνηρά. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος σε λίγη ώρα δίνει συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.

Πηγή: Στο Κόκκινο

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)