to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:17 | 14.03.2013

Κοινωνία

Συνέντευξη Τύπου της ''Αλληλεγγύης για όλους'' - Η ιστοσελίδα της συλλογικότητας (βίντεο)

Τα τελευταία δύο, κυρίως, χρόνια έχει αναπτυχθεί από τον ίδιο τον ελληνικό λαό μια πανσπερμία δράσεων και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, σε κάθε πόλη και στην πλειοψηφία των γειτονιών της Ελλάδας, σαν απάντηση στην κρίση και τις καταστροφικές της συνέπειες.


Η «αλληλεγγύη για όλους» δημιουργήθηκε από κόσμο με συμμετοχή σε διάφορα κινήματα και δομές αλληλεγγύης και στα πλαίσια της διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη και ενίσχυση του κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Την ίδια στιγμή η «αλληλεγγύη για όλους» είναι μία συλλογικότητα με μία αποκεντροποιητική λογική, που λειτουργεί σαν κόμβος διευκόλυνσης της επικοινωνίας ανάμεσα στις δομές και όχι σαν κάποιο συντονιστικό ή κέντρο τους. 

Οι δομές που δικτυώνονται μέσω της «αλληλεγγύης για όλους» απευθύνονται σε όλες και όλους, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, είτε αυτοί αφορούν (τα λεγόμενα) «κοινωνικο-οικονομικά» κριτήρια, είτε αφορούν την καταγωγή, το χρώμα, την θρησκεία, τα πιστεύω όσων πλήττονται από την κρίση. Απευθύνονται σε όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους, το δικαίωμα στην ασφάλεια και στην πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, σε όσες και όσους αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, ή, ανάγκες για να υπερασπιστούν τη ζωή, το βιος και τα δικαιώματα τους με αξιοπρέπεια. 

Το site της συλλογικότητας solidarity4all.gr

Η ιστοσελίδα «Αλληλεγγύη για όλους» (www.solidarity4all.gr) φιλοδοξεί  να γίνει εργαλείο που θα βοηθά στη σύνδεση των δομών αλληλεγγύης μεταξύ τους. Θα αποτελέσει ένα κόμβο επικοινωνίας τόσο μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις δομές όσο και μεταξύ των δομών.  

Η ιστοσελίδα καταγράφει τις δομές αλληλεγγύης και τις δράσεις τους.  Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε καθέναν και καθεμία να βρει τη δομή στην οποία επιθυμεί να απευθυνθεί για να προσφέρει η να κάνει χρήση των υπηρεσιών. 

Κύριοι στόχοι του solidarity4all.gr είναι:

- η παρουσίαση των καταγεγραμμένων δομών αλληλεγγύης στην Ελλάδα

- η προβολή δραστηριοτήτων και νέων σχετικά με την δράση των δομών

- η παροχή εργαλείων για τον συντονισμό των δομών   

- η πληροφόρηση και η παροχή τεχνογνωσίας  για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να βοηθήσουν ή να δημιουργήσουν νέες δομές.

Το υλικό προς παρουσίαση περιλαμβάνει:

- Γενική πληροφόρηση σχετικά με τις δομές αλληλεγγύης, θεωρητικά κείμενα, πρακτικές οδηγίες, βοήθεια και συμβουλές, χρήσιμο υλικό.

- Δομές αλληλεγγύης: προφίλ και σύντομη περιγραφή, οπτικοακουστικό υλικό, δράσεις και εξωστρέφεια (κάλεσμα – ανασκόπηση), σύνδεσμοι προς εξωτερικές ιστοσελίδες.

- Ειδησεογραφική ροή (πρωτότυπη και αναδημοσιεύσεις). 

- Δράσεις των Δομών: Ενημέρωση / προώθηση των δράσεων.  

- Παροχή βοήθειας και υποστήριξης 

http://solidarity4all.gr/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)