to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 27.12.2014

Πολιτική

Συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ: Ρεσιτάλ κινδυνολογίας, παραδοχή ήττας

Η νέα δημόσια τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά πριν την τρίτη και καταληκτική ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ έγινε μέσω συνέντευξης στη ΝΕΡΙΤ. Κινδυνολογία και λόγος για «πολιτικό εκβιασμό», σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψει το αναπόφευκτο, που ισοδυναμεί με παραδοχή ήττας. Συνεχής επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.


Αναπαραγωγή του χιλιοπαιγμένου σεναρίου για τις «συνέπειες» που θα είχε μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς όρια κινδυνολογία ήταν το μοτίβο στο οποίο κινήθηκε ο Αντ. Σαμαράς στην απογευματινή συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, την οποία μάλιστα... έκλεισε μόνος του!

Ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε πως όσοι αρνούνται την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, δηλ. με τον πολιτικό εκβιασμό, αποδέχονται πως η χώρα μπορεί να μπει να σε μια νέα περιπέτεια» και στο γνωστό πλέον ύφος δήλωσε πως κάθε βουλευτής «θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπεις που μπορεί να προκύψουν».

Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, υποστήριξε, λέγοντας ότι «καταλαβαίνουν πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια» και πρόσθεσε: «Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον ... ώστε να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης».

«Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταϊλίκια και επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως ανέφερε, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. «Οσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που λέει ότι θα κάνει αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος και ότι «όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες».

Ο Αντ. Σαμαράς έβγαλε ακόμα το συμπέρασμα πως «οι εκλογές βολεύουν τη ΝΔ» και μάλιστα πως «παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, στο λιμάνι το ήρεμο».

6.25 μ.μ.: Για «πολιτικό εκβιασμό» και «νταηλίκια» θα μιλήσει ο Σαμαράς

«Πολιτικό εκβιασμό» θα χαρακτηρίσει την άρνηση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας εκ νέου «έκκληση» στους βουλευτές να ψηφίσουν ΠτΔ και να δώσουν παράταση χρόνου στη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Ο Αντ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως «οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές», ενώ προσθέτει πως «κάνει τα πάντα» για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας «για να μη γίνουν εκλογές, γιατι αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφερον».

Με το γνωστό δε ύφος, αναφέρει πως «φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλαδα όρθια», ενώ θα μιλήσει για ...θανάσιμους κινδύνους από «νταϊλίκια» που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταιρους μας.

* *  *

4.00 μ.μ.

Όπως προκύπτει από όσα αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ο Αντ. Σαμαράς δεν αναμένεται να κάνει κάποια άλλη πρόταση, αλλά θα επαναλάβει εκείνη της περασμένης Κυριακής και, φυσικά, θα κινδυνολογήσει για ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:

Το «Εθνος» π.χ. αναφέρει πως «ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα – μήνυμα τόσο προς του πολίτες όσο και προς τους βουλευτές» με απώτερο σκοπό να θέσει τους δεύτερους «προ των ευθυνών τους» και να εξηγήσει ποιοι είναι οι «κίνδυνοι» στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, προσθέτει το «Εθνος», «αναμένεται να επισημάνει τα θετικά στην περίπτωση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» και τους «κινδύνους» εάν «οι βουλευτές υποκύψουν στις πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης» και αναλάβουν το κόστος να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές.

«Ο Αντώνης Σαμαράς θα επαναλάβει ότι εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τώρα, θα διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα, θα οριστεί μέσα στο '15 το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εθνικών εκλογών, ενώ έμφαση θα δώσει στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη χώρα σε περίπτωση που οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές», καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)