to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 22.04.2015

Οικονομία

Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας μετά την άμεση προκαταβολή 1,8 εκατ. ευρώ

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία για φοροδιαφυγή σήμερα το πρωί. Το όνομά του βρισκόταν στην Λίστα Λαγκάρντ. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες κατέβαλε προκαταβολή 1,8 εκατ. ευρώ. Η προανάκριση, ωστόσο, θα συνεχιστεί. Με ανακοίνωσή του ο Λ. Μπόμπολας αναφέρει την δική του εκδοχή, ότι ο ίδιος αυτοβούλως διευθέτησε φορολογικές εκκρεμότητες του.


Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας, αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως κατέβαλε το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία ως προκαταβολή και πριν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του. Το όνομά του βρισκόταν στη Λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση αφορά 2 εκατομμύρια ευρώ που δεν διευθέτησε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επεσήμαναν στον επιχειρηματία, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Τα αδικήματα τα οποία θα αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Στον αδερφό του, Φώτη Μπόμπολα, έχει καταλογιστεί ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο και κατεβλήθη.

Τη δική του εκδοχή γύρω από την είδηση της σύλληψής του, και παρά την ανακοίνωση τη αστυνομίας σήμερα το πρωί, δίνει ο Λεωνίδας Μπόμπολας, σε ανακοίνωσή του:

«Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης. Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυση της. Ο,τιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν ευσταθεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)