to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 27.05.2016

Κοινωνία

Συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, με αποχή από τα καθήκοντά τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ την Τρίτη 31 Μαΐου έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με συμμετοχή εργαζομένων και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας.


Κατά τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων στα λιμάνια έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΑΜΠΕ του προέδρου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, Γιώργου Γεωργακόπουλου, τέθηκαν στον υπουργό, μία σειρά ζητημάτων, τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα, για τον ΟΛΠ, όπως ότι η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Οργανισμού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης μετοχών στην κινεζική Cosco, δεν έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας και της ΕΕ, αλλά και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ, για τα εργασιακά επεσήμαναν ότι είναι θέμα της κυβέρνησης, το οποίο θα πρέπει να επισπεύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα των εργασιακών σχέσεων ο κ. Δρίτσας καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να υπάρξει νέα συνάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο, με συμμετοχή στελεχών από το υπουργείου Εργασίας, του ΟΛΠ, αλλά και εκπροσώπων εργαζομένων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο ΑΜΠΕ είχε τονίσει τη βούληση της κυβέρνησης να κατοχυρωθούν πλήρως οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, ενώ είχε επισημάνει ότι υπάρχει ήδη ένα πλέγμα προστασίας, που αποτυπώνεται στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, αλλά και στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Αρχή Λιμένος.

tags: ΟΛΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)