to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 23.09.2016

Κοινωνία

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ (ενημέρωση)

Την απόφαση να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας έλαβαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ σε συνέλευση που πραγματοποιήσαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Η πορεία διαμαρτυρίας με πρώτη στάση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 14.30 το μεσημέρι, μπροστά στο κτήριο του δημαρχείου


Θυελλώδης ήταν η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των προτάσεων Σπίρτζη για την καταβολή των δεδουλευμένων (διαβάστε τις αναλυτικά). Μάλιστα, η γενική συνέλευση διακόπηκε για παραπάνω από μισή ώρα, όταν ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι υπάρχει παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τηλεφώνησε και στο γραφείο του και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Ο πρόεδρος των Συνδικάτου Δημήτρης Τσερμενίδης τόνισε ότι μίλησε με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, που του επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα και δήλωσε «πρέπει να ξυπνήσουμε. Εγώ μπορεί να πάω φυλακή, αλλά δεν με νοιάζει. Δεν είμαι βλάκας, βλέπω τι γίνεται». Τελικά, μετά από λίγη ώρα οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνέχισαν τη γενική συνέλευση όπου αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.

ΟΑΣΘ: Παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων από τον πρόεδρο του σωματείου και τον πρόεδρο του ΕΚΘ

Νωρίτερα o Δ. Τσερμενίδης είχε προτείνει:

1. Να κυκλοφορήσουν 70 λεωφορεία στην πόλη στα οποία θα αναγράφεται στο ταμπλό: «Απλήρωτοι εργαζόμενοι δουλεύουν για την πόλη τους».

2. Μετά τη γενική συνέλευση να γίνει πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΕΚΘ (φωτογραφία παρακάτω). Η πορεία να συνεχιστεί προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφραστεί η αντίδραση για τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη περί επιστράτευσης των εργαζομένων και να καταλήξει στα γραφεία του ΟΑΣΘ, επί της Παπαναστασίου. 

3. Να συνεχιστεί η επίσχεση έως ότου καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα των τριών μηνών.

Οι εργαζόμενοι διαφώνησαν στο πρώτο από τα τρία σημεία της πρότασης του κ. Τσερμενίδη λέγοντας «όχι στην απλήρωτη εργασία», «όχι στα 70 λεωφορεία». Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Voria.gr από τα δικαστήρια, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από εισαγγελέα για την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Η πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων, που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), με πρώτη στάση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 14.30 το μεσημέρι, μπροστά στο κτήριο του δημαρχείου. Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Τσερμενίδης, πρόθεση ήταν να συναντηθούν με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, και να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του του περί επιστράτευσης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κάτι που ωστόσο δεν έγινε. "Θα γίνει όμως", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης. Υπογραμμίζεται, ότι ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ μεταξύ άλλων ανέφερε "κάποτε κάναμε κινητοποιήσεις και τα στρατιωτικά RΕΟ εξυπηρετούσαν το επιβατικού κοινό. Τους προκαλώ και τους προσκαλώ, ας βγάλουν και τα RΕΟ. Στους δρόμους θα είμαστε".

 Επισημαίνεται, ότι οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης στο σύνολό τους , έχουν απευθύνει έκκληση για αναστολή της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, τονίζοντας ότι "έχει παραλύσει η αγορά". Καλούν, δε, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν μια λύση, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στο μεταξύ, ήδη, ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στην πόλη έχουν δηλώσει "παρών", προκειμένου να συνδράμουν στις μετακινήσεις εντός της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας άμεσα τις 8-9 κύριες γραμμές της αστικής συγκοινωνίας, που καλύπτουν το 75% της κίνησης. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)