to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 24.04.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Κοινωνία

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των δύο χρυσαυγιτών για το μαχαίρωμα 17χρονου στο Φάληρο

Στο εδώλιο σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι. Συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων στις 9.00 έξω απο το Εφετείο.


Nεότερη ενημέρωση:

Διαχωρίστηκε η υπόθεση των δύο χρυσαυγιτών Γ. Αποστολόπουλου και Αλ. Χατζηπαυλίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση τον Ιανουάριο του 2013 κατά του 17χρονου μαθητή Φοίβου Δ. Έξω από το σχολείο του, στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Χατζηπαυλίδης – ο οποίος κατηγορείται για συναυτουργία - ήταν ανήλικος όταν συμμετείχε στην εγκληματική πράξη και θα πρέπει να δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων. Η δίκη του Αποστολόπουλου – γιου αστυνομικού, πρώην Διοικητή των ΕΚΑΜ - στο Β΄ Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.

Το πρωί αντιφασιστικές οργανώσεις, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Β' Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ σοκ έχει προκαλέσει η περιγραφή της επίθεσης από το ίδιο το θύμα και τους γονείς του.

Συμμαθητής του Φοίβου Δ, ο οποίος κατέθεσε σήμερα, είπε ότι είχε, και αυτός, απειληθεί από τον Αποστολόπουλο, γιατί είχε διαφωνήσει με τις φασιστικές θέσεις της συμμαθήτριάς του και φίλης του Αποστολόπουλου Αρτέμιδας Καμπιώτη. Όπως είπε ο μαθητής, είχε δει τον Αποστολόπουλο και την Καμπιώτη, βράδυ να γράφουν συνθήματα και σβάστικες στο σχολείο. Εξήγησε, μάλιστα, ότι αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από την Καμπιώτη, καθώς ο Αποστολόπουλος τον απειλούσε με μαχαίρι.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι είχαν πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες μετά τη δολοφονική επίθεση και είχαν αναλάβει την έρευνα. Αναφέρθηκαν στις καταθέσεις μαθητών και περιοίκων, αλλά και στα ευρήματα στο σπίτι του Αποστολόπουλου (εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιά και φασιστικά συνθήματα).

--------

Συνεχίζεται σήμερα στο Β' Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη των Γ. Αποστολόπουλου και Αλ. Χατζηπαυλίδη που κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν τρεις φορές στο πρόσωπο τον 17χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, Φοίβο Δεμερτζίδη, τον Ιανουάριο του 2013.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της άμεσης συνέργειας, ενώ η υπόθεση σχετίζεται με τη δράση μελών της Χρυσής Αυγής και περιλαμβάνεται στην ευρύτερη δικογραφία που ερευνούν οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Την Τρίτη 22 Απριλίου κατέθεσαν ο 17χρονος μαθητής και οι γονείς του, καταθέτοντας πλήθος ενοχοποιητικών στοιχείων, καθώς έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορούμενων ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας.

Οι δυο συλληφθέντες για την υπόθεση κατηγορούνται με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της άμεσης συνέργειας. Ο ένας εκ των κατηγορουμένων βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος εδώ και 14 μήνες ενώ ο δεύτερος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αντιφασιστικές οργανώσεις και οργανώσεις γονέων καλούν- και σήμερα- σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, στις 9 το πρωί στην αίθουσα 2 του Β’ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Εφετείο.

Ειρήνη Προμπονά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)