to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 10.07.2013

Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Χαιρετιστήριο μήνυμα του Ούρι Αβνέρι

Ανησυχία του ισραηλινού συγγραφέα και ηγέτη του ισραηλινού κινήματος ειρήνης «Gush Shalom» για την άνοδο του νεοφασισμού


«Αγαπητέ Αλέξη, 

Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή της πρόσκλησής μου στο πολύ σημαντικό συνέδριό σας. Λυπάμαι που για λόγους υγείας δε μπορώ να παραστώ.

Παρακολουθώ από μακριά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μια χώρα που αγαπώ και το θαρραλέο αγώνα σας εναντίον μιας ευρωπαϊκής πολιτικής που δεν είναι μόνο απάνθρωπη αλλά και οικονομικά λανθασμένη. 

Ανησυχώ για το γεγονός ότι την αγριότητα της κρίσης την εκμεταλλεύονται φασιστικά στοιχεία, τα οποία αναπτύσσονται οπουδήποτε υπάρχει ανθρώπινη δυστυχία, όπως συνέβη στην Ευρώπη στη διάρκεια της δεκαετίας του ’30. 

Ενώ εσείς αγωνιζόσαστε εναντίον αυτών των τάσεων στην Ελλάδα, το ισραηλινό κίνημα ειρήνης συνεχίζει τον αγώνα του για ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και στον παλαιστινιακό λαό και ολόκληρο τον Αραβικό Κόσμο.

Η σημερινή δεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καταστήσει αδύνατη την ειρήνη, με σαφή στόχο την προσάρτηση των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών και τη δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ που θα εκτείνεται από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό.

Για τον σκοπό αυτό, επεκτείνονται οι ισραηλινοί εποικισμοί, η παλαιστινιακή γη εκποιείται και παραμένει το καθεστώς της ωμής κατοχής.

Η κυβέρνηση Ομπάμα στις ΗΠΑ κάνει μια αδύναμη προσπάθεια για την έναρξη μιας «διαδικασίας ειρήνης» - διαδικασία που δε θα οδηγήσει πουθενά, αφού οι ΗΠΑ δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ασκήσουν την αναγκαία πίεση για την επίτευξη της ειρήνης βασισμένης στη συνύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και ενός ελεύθερου κράτους της Παλαιστίνης.

Ελπίζω ότι θα υπερβούμε τις κρίσεις της χώρας μας και σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, μετατρέποντας και πάλι την περιοχή αυτή του κόσμου κοιτίδα πολιτισμών, σε φάρο για την ανθρωπότητα.

                                                                                                                         Με   συντροφικούς χαιρετισμούς, 

                                                                                                                                                                                           Ούρι Αβνέρι

                                                                                                                                                                                  9 Ιουλίου 2013»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)