to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 22.09.2016

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Συνδικαλιστής ΟΑΣΘ: Από τις ανακοινώσεις ενημερωνόμαστε για τις κινήσεις του προέδρου των εργαζομένων

Στην αμφισβήτηση των χειρισμών που ακολουθεί ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ προχώρησε ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης «Ανατροπή» Β. Πιτσαλίδης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4 και στην εκπομπή «Πες μου το θέμα» με τον Λευτέρη Αρβανίτη


Ερωτηθείς εάν έχουν ενημέρωση για τις κινήσεις του προέδρου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δ. Τσερμενίδη, ο Β. Πιτσαλίδης σημειώνει πως «Όχι, μαθαίνουμε μέσω των ανακοινώσεων». Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα ερώτημα «γιατί όταν κατεβαίνει κάτω στην Αθήνα δεν παίρνει μέλη και άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται απο το ΔΣ» (εδώ όλες οι εξελίξεις στον ΟΑΣΘ).

Κληθείς να απαντήσει για τον λόγο που δεν έχουν εξαντληθεί εκ μέρους των εργαζομένων όλοι οι τρόποι πίεσης της διοίκησης του ΟΑΣΘ όπως το να απευθυνθούν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ο ίδιος σχολίασε πως είναι «απορίας άξιο». «Όπως είπε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Νεφελούδης, έπρεπε η διοίκηση (σσ του σωματείου) να έχει στραφεί στο ΣΕΠΕ για να αξιοποιήσει και αυτό το όπλο που δίνει η νομοθεσία. Αντ’ αυτού δεν έχει κινηθεί ακόμα μέχρι σήμερα», πρόσθεσε, ενώ όπως ανέφερε «υπάρχει μία σκιερή συνδιοίκηση του συνδικάτου με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Γι’ αυτό και φυσικά υπάρχει αυτό το κυνήγι της κυβέρνησης από τον ΟΑΣΘ και από τον κύριο Τσερμενίδη».

Ο Β. Πιτσαλίδης αναφέρθηκε επίσης στην απόρριψη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η διοίκηση του Οργανισμού ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας.  «Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από το δικαστήριο δικαιώνει απόλυτα τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους που είναι δίκαιος καθόλα. Και όπως λέει και ο νόμος,  απορρίπτονται τα ασφαλιστικά μέτρα όταν αποδειχθεί ότι υπαιτιότητα του εργοδότη δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Οπότε δεν υπάρχει η αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου. Η ευθύνη του υπουργείου μπορεί να είναι σε άλλους τομείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο υπουργός Υποδομών προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, ο Β. Πιτσαλίδης ανέφερε πως: «Εγώ συμφωνώ σε οποιαδήποτε μορφή κι αν γίνουν οι πληρωμές». «Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του, οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους, οι χρήστες της συγκοινωνίας και όχι μόνο. Σίγουρα πρέπει να βρεθεί λύση και στη λύση αυτή πρέπει να συμμετέχει όμως και το υπουργείο. Το υπουργείο που εδώ και καιρό κάνει ελέγχους,  πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν οι έλεγχοι,  πρέπει το υπουργείο να μας δώσει μία λύση πάνω στην οποία θα δούμε την επόμενη μέρα του συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και να ταλαιπωρούνται και οι εργαζόμενοι».

Τέλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη περί επιστράτευσης των εργαζομένων τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες», καλώντας τον να σταματήσει να προχωρά σε τέτοιου είδους δηλώσεις. «Επειδή είναι χρόνια δήμαρχος, δεν είδε σήμερα τα προβλήματα του ΟΑΣΘ. Τα προβλήματα του ΟΑΣΘ είναι εδώ και χρόνια, σήμερα κατάλαβε ότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και πρέπει να γίνει επιστράτευση των εργαζομένων;», διερωτήθηκε.

Εδώ το ηχητικό

tags: ΟΑΣΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)