to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 08.06.2015

Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση με Σόιμπλε: Ιστορικό καθήκον των Ευρωπαίων πολιτικών η συμφωνία

Στο Βερολίνο μεταφέρεται εκ νέου ο παλμός της διαπραγμάτευσης, με αφορμή το ταξίδι και τη συνάντηση σήμερα του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε


Με το Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στο Βερολίνο, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης  Βαρουφάκης.

"Είχαμε μια μακρά και εποικοδομητική συνάντηση με τον δρ. Σόιμπλε" δήλωσε μετά τη συνομιλία με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Γ. Βαρουφάκης.

«Είχαμε μια μακρά και παραγωγική συνομιλία με τον Δρ Σόιμπλε. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για την Ευρωζώνη. Είναι χρέος των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ανώτερο επίπεδο προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία που είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης,  απολύτως αναγκαία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και μια ιστορική ευθύνη που δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε.   

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα. Υπάρχει κοινή κατανόηση του προβλήματος και αποκλειστικός σκοπός μας ήταν να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια κοινά σχεδιασμένη και συμφωνημένη λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε δυστυχώς βρεθεί τα τελευταία χρόνια με τη συνεχιζόμενη μεγάλη κρίση.

Πιστεύω ότι οι σημερινές συνομιλίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών ή εβδομάδων, πριν καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία στις συνεχιζόμενες συζητήσεις.

Δεν διαπραγματευτήκαμε, θέσαμε τις βάσεις για κοινό έδαφος».    

********

Ο Υπουργός θα έχει τις εξής συναντήσεις:

-Στις 13:00  ώρα  Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων.

-Στις 14:30 ώρα Ελλάδος  με τον  Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος Die Linke.

-Στις 17:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών του  SPD.

-Στις έξι το απόγευμα θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση στο γαλλικό Καθεδρικό που διοργανώνουν τα ιδρύματα   Humboldt- Viadrina  Governance και Hans Buckler.

Ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Hans Boeckler», προκειμένου να μιλήσει για το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)