to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:15 | 01.10.2014

Πολιτική

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη σκιά του κυβερνητικού αλαλούμ

Με βασικό στόχο να αμβλυνθούν οι ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στις έξι, ο Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος


Με βασικό στόχο να αμβλυνθούν οι  ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις που αφορούν τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στις έξι, ο Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος.

Υπό τη σκιά των ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων, των αρνητικών, μέχρι στιγμής, δημοσκοπήσεων για τη ΝΔ, του κλίματος ηττοπάθειας και των εκλογικών σεναρίων, οι δυο πολιτικοί αρχηγοί «θα επιχειρήσουν να κάνουν επανεκκίνηση και να οριοθετήσουν και πάλι τους στόχους της παρούσας κυβέρνησης», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του «Βήματος»..

Οι δυο αρχηγοί θα έχουν εκτενή συζήτηση για το πώς εξελίσσονται οι «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα, καθώς θα έχουν προχωρήσει οι επαφές των εμπλεκόμενων υπουργών με τους εκπροσώπους των πιστωτών. Ο πρωθυπουργός είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Ε. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και από την πλευρά του ΠαΣοΚ ρίχνουν τους τόνους και δεν θέλουν να ανοίξουν ζητήματα, όπως π.χ. γιατί ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Εξάλλου, όπως λένε κεντρικά στελέχη της Χαρ. Τρικούπη είναι ένα ζήτημα που αφορά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Χαρδούβελη και άρα το ΠαΣοΚ δεν εμπλέκεται.

Στη συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών θα αξιολογηθούν τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με τους πιστωτές και δεν υπάρχει ουδεμία διάθεση σύγκρουσής. Εξάλλου και οι δυο αναγνωρίζουν ότι ο δικομματικός συνασπισμός βρίσκεται εκ των πραγμάτων, απέναντι σε ένα κρίσιμο ορόσημο, την προεδρική εκλογή, και ταυτόχρονα σε μία δύσκολη διαπραγμάτευση, με την τρόικα και τους εταίρους της.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)