to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 27.05.2015

Πολιτική

Συνάντηση Π. Λαφαζάνη και Κ. Ήσυχου με τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα

Τις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και Βραζιλίας σε τομείς όπως η ενέργεια, το εμπόριο και η βιομηχανία, διερεύνησαν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, με τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα Edgard Antonio Casciano.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης εξέφρασε την εκτίμησή του για το σημαντικό ρόλο που παίζει η Βραζιλία όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Χαιρέτησε επίσης το ρόλο της ως μέλους των BRICS και την πρωτοβουλία των τελευταίων για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων Ελλάδας – Βραζιλίας σε πολλούς τομείς στο πλαίσιο μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, που θα βοηθήσει να ξεπεράσει η χώρα μας την οικονομική κρίση και να οδηγηθεί στην παραγωγική της ανασυγκρότηση, επισήμανε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.

Ειδικότερα ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο Πρέσβη πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης και τόνισε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα μας η συμμετοχή και βραζιλιάνικων πετρελαϊκών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Επίσης ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο πρέσβη για τις σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, επισημαίνοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά επωφελές να διερευνηθούν μορφές ανάπτυξης συνεργασιών με βραζιλιάνικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν για την επεξεργασία ακατέργαστης βραζιλιάνικης ζάχαρης στα ελληνικά εργοστάσια και διάθεσή της στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.

Ο Βραζιλιάνος Πρέσβης δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει όλες τις πληροφορίες για το διαγωνισμό έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του. Όσον αφορά στη συνεργασία στον τομέα της ζάχαρης διαβεβαίωσε ότι θα δρομολογήσει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να έρθουν σε επαφή στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με αντίστοιχους φορείς της Βραζιλίας για να συζητήσουν πιο συγκεκριμένα όλες τις προοπτικές συνεργασίας.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)