to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 30.09.2014

Πολιτική

Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από μέλη της Κ.Ε., της γραμματείας της Ν.Ε., βουλευτές και άλλα στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, κ. Στεφανίδη,


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

τέθηκαν τα ζητήματα της αύξησης του εισιτηρίου, της μείωσης των δρομολογίων, της δωρεάν μετακίνησης ανέργων και της αδιαφάνειας στην δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του οργανισμού.

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ τα σχετικά οικονομικά στοιχεία πάρα το ό,τι ζητήθηκε με ερωτήσεις στην Βουλή, ο κ. Στεφανίδης δήλωσε αναρμόδιος. Τελικά, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε πως σε μια εκ νέου άρνηση του αρμόδιου υπουργού για δημοσιοποίηση των στοιχείων, θα δώσει ο ίδιος όλα τα στοιχεία που αφορούν τον ΟΑΣΘ. Όσον αφορά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, δήλωσε πως δρομολογείται η εκταμίευση ποσού 5 εκατομμυρίων από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Μέχρι τότε σε όσους ανέργους βεβαιώνονται πρόστιμα, δίνεται η δυνατότητα διαγραφής τους, με την προσκόμιση των σχετικών πιστοποιητικών.
Αναφορικά με τη μείωση των δρομολογίων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύθηκε για την προέκταση του άξονα του 78Ν όπως και για την επαναλειτουργία κατά 50 με 60% των γραμμών μετά τα μεσάνυχτα.
Όταν το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου, ο κ. Στεφανίδης υπερασπίστηκε απόφαση με το αιτιολογικό της μείωσης της αντισταθμιστικής καταβολής. 
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους διατύπωσαν τις θέσεις του κόμματος εναντίον της αύξησης στην τιμή του εισιτηρίου -ειδικά σε αυτήν την περίοδο της βαθιάς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης-, για την άμεση και πλήρη κάλυψη της μετακίνησης των ανέργων και για την επαναφορά των μεταμεσονύκτιων και την πρωινών δρομολογίων όπως ίσχυε. Τέλος, για μια κόμη φορά δηλώθηκε η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)