to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 02.09.2014

Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά κατώτατου μισθού και εργασιακών δικαιωμάτων

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και στις δύο συναντήσεις έγινε ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για την επόμενη μέρα και τη δυνατότητα ευρύτερης σύγκλισης κοινωνικών δυνάμεων, υπό την ηγεμονία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης αυτής της νέας, ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα στηρίξει την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης της Αριστεράς για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, με ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση για βιώσιμη λύση στο πρόβλημα δημόσιου χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα. Υπογράμμισε ότι τα θεσμικά μέτρα που θα ακυρώνουν την αντιμεταρρύθμιση της μνημονιακής περιόδου στην αγορά εργασίας είναι έξω από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους, καθώς επίσης και των θεσμικών εγγυήσεων για την εργασία, που κατήργησαν τα Μνημόνια. Έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στον σημαντικό ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος στη διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών στον ευρωπαϊκό Νότο.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και η εφαρμογή προγράμματος παραγωγικών επενδύσεων είναι οι δύο αναντικατάστατες προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εργασίας, με τόνωση της απασχόλησης, και την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανάκαμψη θα προέλθει από την ενίσχυση της ενεργού ζήτησης – και όχι μονομερώς από τις εξαγωγές, που ήδη υποχωρούν σε μια Ευρώπη που παλινδρομεί από την ύφεση και τη στασιμότητα στην προσωρινή και αναιμική αύξηση του ΑΕΠ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  επανέλαβε την αντίθεση του κόμματος στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο, όπως και στο νόμο για την αξιολόγηση που είναι το εργαλείο για τις απολύσεις. Η αποκατάσταση των απολυμένων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα, ώστε να γίνει διαφανής, αποτελεσματικός και φιλικός προς τον πολίτη. 

Βίντεο με τις δηλώσεις των εκπροσώπων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ:

Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)