to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 20.11.2015

Πολιτισμός

«Συναισθηματική εργασία στο κίνημα» & «ασφάλεια στο διαδίκτυο»: 2 workshops το απόγευμα στο Στέκι Μεταναστών

Στις 8 και 9μ.μ., Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια


Οι δύο προσκλήσεις:

Μοιραζόμαστε τη δουλειά: Συναισθηματική εργασία στο κίνημα / Sharing the work: emotional labour and the movement (εδώ το event στο facebook)

Πώς χτίζουμε κινήματα που να μπορούμε να διατηρήσουμε? Πώς αποτρέπουμε τις ομάδες μας και τις συλλογικότητές μας από το να χωριστούν σε πολλές μικρές υπο-ομάδες που μισούν η μία την άλλη; Πώς βοηθάμε ο ένας τον άλλο ώστε να αποφεύγεται η ανάθεση και η εξουθένωση; Πώς θα εμπλέξουμε καινούργια άτομα στο εγχείρημά μας; Το συγκεκριμένο εργαστήρι εξερευνά την κρυφή συναισθηματική εργασία που καταναλώνεται στα κινήματα, και το πώς να τη μοιραζόμαστε πιο δίκαια. Θα δουλέψουμε μαζί ώστε να δοκιμάσουμε διαφορετικά εργαλεία για να κάνουμε τις ομάδες μας δυνατότερες και υγιέστερες.

Λίγα λόγια για τη διαμεσολαβήτρια: Η Sky έχει γράψει ένα βιβλίο, The Global Justice Movement and Struggles Over Knowledge, και διάφορα άλλα πράγματα σε σχέση με τα κοινωνικά κινήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ομιλία βασίζεται στην έρευνά και την εμπειρία της με τα κινήματα. Μάθετε περισσότερα στα: http://skycroeser.net/ ή στο Twitter: @scroeser.

Don't be technophobic be technosonic! (εδώ το event στο facebook)

Θέλετε να μάθετε πώς να χακάρετε και να αποκτήσετε παράνομη πρόσβαση σε συστήματα υπολογιστών; Αυτό το εργαστήρι ΔΕΝ είναι για εσάς!

Αυτό το εργαστήρι είναι για άτομ@ που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τους υπολογιστές και για το πώς να τους χρησιμοποιούν αποτελεσματικότερα. Το διαδίκτυο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Καταναλώνουμε τεχνολογίες κινητών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, τεχνολογίες αιχμής, χωρίς όμως να μας ανήκουν. 

Είναι δυνατό να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν και να θέσουμε τους δικούς μας όρους; 

Σας ανήκουν, πραγματικά, τα δεδομένα των κινητών συσκευών σας; 

Οι φωτογραφίες των διακοπών σας; Τι θα συμβεί αν χάσετε την 'έξυπνη' συσκευή σας με όλα τα δεδομένα σας μέσα;

Θα στέλνατε μία καρτ-ποστάλ σε ένα φίλο ή φίλη σας με τον κωδικό απενεργοποίησης του οικιακού σας συναγερμού, για να μπορέσει να μπει και να χρησιμοποιήσει το σπίτι σας όσο βρίσκεστε σε διακοπές;

Σε αυτό το εργαστήρι, θα συζητήσουμε για αυτές τις τεχνολογίες και τους κινδύνους που πιθανώς κρύβουν, με σκοπό να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε το αν και πώς θα τις χρησιμοποιήσουμε. Θα δούμε μαζί κάποια εναλλακτικά εργαλεία και το πώς μπορούμε να μάθουμε περισσότερα. 

Είμαστε εδώ για να διαμεσολαβήσουμε και όχι για να διδάξουμε, προσεγγίζοντας το εργαστήριο φεμινιστικά σε μια λογική "Do-It-Together": Μαθαίνουμε βοηθώντας τ@ς/τους/τις άλλους/ες, μαθαίνουμε από τ@ς/τους/τις άλλους/ες, αντί να χρησιμοποιούμε την προσέγγιση "Do It Yourself".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)