to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:28 | 25.11.2013

Κοινωνία

Συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου από τους εργαζόμενους

Σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στις ψυχιατρικές δομές, που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Δείτε το βίντεο.


Σύμφωνα με το In.gr:

Το βίντεο (via enikos.gr), από την πρωινή εκπομπή του Mega, στην οποία ήταν καλεσμένος ο Αδωνις Γεωργιάδης

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου χαρακτηρίζουν έγκλημα το κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων καθώς πλήττει την πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, τους ψυχικά ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων είναι φτωχοί και εγκαταλελειμμένοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στο Δρομοκαΐτειο εργάζονται 500 άτομα, εκ των οποίων τα 50 θα έχουν αποχωρήσει έως το τέλος του έτους. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε γραφικότητα το «χτίσιμο» της πύλης του νοσοκομείου και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τους τσιμεντόλιθους από την είσοδο. 

«Το αντιμετωπίζω ως γραφικότητα, για να μην το εκλάβω ως παράνομη πράξη, γιατί αλλιώς θα πρέπει να δράσω διαφορετικά» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερα στοιχεία, λέγοντας ότι πρόκειται να ανακοινώσει τους σχεδιασμούς του επισήμως σε λίγα 24ωρα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο απάντησαν στα περί γραφικότητας για το «χτίσιμο» της πύλης του νοσοκομείου, λέγοντας στον Αδωνι Γεωργιάδη: «Εσείς που κλείνετε επί της ουσίας το νοσοκομείο κάνετε υπεύθυνη πολιτική;»

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Η κυβέρνηση δεν συνδιοικεί με τους συνδικαλιστές», για να λάβει την απάντηση: «Η κυβέρνηση συνδιοικεί με την τρόικα. Κι εσείς ζείτε σε γυάλινο κτίριο. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία. Μιλήστε επί της ουσίας»

Εργαζόμενοι: Τέρμα η κοροϊδία

Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις οκτώ το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, έπειτα από την απόφαση για ένταξή τους στην κινητικότητα, την ίδια ώρα που ο διοικητής του νοσοκομείου Όθωνας Χαραλαμπάκης υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του.

«Έχουμε πλήρη επιφύλαξη και εκφράζουμε την μέγιστη δυσπιστία μας για τις διαβεβαιώσεις που δίδονται. Η παραίτηση του κ. Χαραλαμπάκη και το κείμενο που ακολούθησε βάζει την πλήρη διάσταση του προβλήματος. Εν κρυπτώ και πίσω από την πλάτη των Εργαζομένων προχωρούν και σχεδιάζουν. Τέρμα η κοροϊδία», αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο μπλογκ τους, ζητώντας «δέσμευση για το τι θα κάνουν με πλήρη διαφάνεια και ανοιχτά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)