to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 17.03.2015

πηγή: in.gr

Πολιτική

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους

Επιτροπή για τον Λογιστικό Ελεγχο του Χρέους ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι είναι «αδιανόητο να υπάρξει φορέας που δεν θα δώσει στοιχεία στην Επιτροπή».


Στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Ερίκ Τουσέν, ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους.

Όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος της Βουλής, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους να αποτελέσει πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο της κοινωνίας, του λαού και συνολικά, των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών.

Η συγκρότηση της Επιτροπής προχωρά με το δεδομένο της έκδοσης ψηφίσματος το 2014 από τη Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν με εργαλείο το χρέος να υπάρχει περιστολή δικαιωμάτων. 

Προχωρά εξάλλου και με δεδομένες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη για την εγγύηση των κοινωνικών δικαιωμάτων που δεν μπορεί να καταστρατηγούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Παραμέτρους του έργου της Επιτροπής που θα δημιουργηθεί αναμένεται να αποτελέσουν και μια σειρά δικαστικές αποφάσεις, πορίσματα και ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα αυτό και στόχος είναι να ενεργοποιηθούν στην πολυδιάστατη διεκδίκηση για λογαριασμό του λαού και της κοινωνίας μας, για τη χειραφέτηση και την πραγματική απελευθέρωση από αυτή την μέγγενη που έχει καταδυναστεύσει τον τόπο, όπως έχει δηλώσει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι και το κατά πόσο δαπάνες που έγιναν για εξυπηρέτηση συμβάσεων διαφθοράς αποτελούν γενεσιουργό λόγο δημιουργίας παράνομου χρέους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)