to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 20.07.2014

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ για τη Γάζα (ενημέρωση και φωτ.)

Από το Σύνταγμα ξεκίνησε η μαζική διαδήλωση ενάντια στη σφαγή στη Γάζα, με κατεύθυνση τα γραφεία της ΕΕ


Φωτογραφίες από dromografos3 και άλλες πηγές

21:25 Στιγμιότυπο έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία (@MakisSinodinos)

Media preview

21:22:  Η πορεία διαλύεται έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

21.05:  Έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

21.00: Δυναμικά στο Μέγαρο Μουσικής και συνεχίζει

20.22:  Η πορεία συνεχίζεται προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα

"Αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη, είναι να σταματήσει άμεσα η θηριωδία στην Παλαιστίνη. Νομίζω ότι πρέπει, όπου βρισκόμαστε, να ενώνουμε την φωνή μας με τη φωνή κινημάτων, αγωνιστών, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, που απαιτούν να σταματήσει η θηριωδία. Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν μπορεί να είναι ανεκτή, όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά, σε παραλίες που τις βρέχει η ίδια θάλασσα που βρέχει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Διότι, αν αυτό σήμερα συμβαίνει στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, αύριο μπορεί να συμβεί και στη δική μας πλευρά.

 Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως η φωνή των κινημάτων αλληλεγγύης  ακούγεται και μέσα στο Ισραήλ. Ένα μεγάλο  και σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού εναντιώνεται στη θηριωδία και στον πόλεμο, και  ζητά βιώσιμη, δίκαιη και ειρηνική  λύση, με τη δημιουργία  ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, όπως  προβλέπουν και οι αποφάσεις του ΟΗΕ."

20.10:  Η πορεία φτάνει στα γραφεία της ΕΕ

Λίγο πριν τις 20.00 η πορεία ξεκίνησε για τα γραφεία της ΕΕ και ενδέχεται να συνεχίσει ως την αμερικάνικη πρεσβεία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για την Πλαιστίνη των τελευταίων ημερών. Το παρών έχει δώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν: Eurokinissi

Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! -Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση -  Νίκη στην Ιντιφάντα! 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ 

Τρίτη 22 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα 

Πάνω από 350 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 2.500 οι τραυματίες από τους έως τώρα συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς για δέκατη τρίτη μέρα κατά αμάχων στη λωρίδα της Γάζας. Ήδη από την Πέμπτη, το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ ανακοίνωσε την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα. Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα παρατεταγμένα στα σύνορα ισραηλινά τανκ, προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους. 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα. 

Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς»ενθαρρύνει  τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα. 
Όμως, οι λαοί,  από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο. 

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο  ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. 

Καλούμε αλληλέγγυους, συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 7μμ στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και να  απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το σιωνιστικό απαρτχάιντ. 

Καμιά συνεργασία με το ισραηλινό απαρτχάιντ! 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! 
Μέχρις στιγμής συνυπογράφουν: 

  
 

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο 
Σύλλογος Ιντιφάντα 
Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
 
Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων
Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής 
Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας 
Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας
 
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας 
Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) 
Ένωση Μεταναστών Εργατών 
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό 
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας 
Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας 
Κοινότητα Σενεγαλέζων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)