to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:24 | 29.03.2013

Κοινωνία

Συγγνώμη, εκεί στη Χρυσή Αυγή δεν έχετε καθίκια;

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη.


Όλα τα περίμενα από τα ανθρωπόμορφα κτήνη της Χρυσής Αυγής, αλλά ότι θα έβαζαν τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο Χρήστο Παπά, έναν γέρο άνθρωπο, ένα ραμολί με βαμμένα μαλλιά, να ουρήσει έξω από το κτήριο του Mega, ε, αυτό με χτύπησε σαν πέτρα. Όταν όμως συνήλθα από το χτύπημα, σκέφτηκα ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με δολοφόνους, έχουμε να κάνουμε με ναζήδες και σιγά μην ντραπούνε να βγάλουνε τον αναπαραγωγικό τους μυ σε δημόσια θέα εκείνοι που επικροτούν την εξαέρωση παιδιών σε φούρνους. Μου θύμισε ο Χερουβείμ και το «Τρόμος και αθλιότητα του Γ' Ράιχ» του Μπρεχτ, όπου δύο ναζί ουρούσαν στον δρόμο για να γιορτάσουν την εκλογική νίκη του Χίτλερ, οπότε ήρθα εντελώς στα ίσα μου.

Ο θεός να σε φυλάει από τα μπροστινά του παπά και από τα πισινά του γαϊδάρου, λέει ο λαός. Τα μπροστινά του Παπά τα είδαμε και μεταμορφωθήκαμε σε ελάφια, σαν τον Ακταίονα που είδε γυμνή την Αρτέμιδα. Τώρα μένει να δούμε τα πισινά του γαϊδάρου, δηλαδή το τάργκετ γκρουπ της ναζιστικής διούρησης. Μην ξεγελιέστε, κάθε τι που κάνει η Χρυσή Αυγή, ακόμη και το πιο ακραίο, απευθύνεται σε ομάδες πολιτών, με την προσδοκία ότι θα γίνουν μελλοντικά κουκιά. Υπενθυμίζω πως όταν ο Κασιδιάρης έδειρε την Κανέλη και έριξε νερό στη Δούρου, η Χρυσή Αυγή κέρδισε 60.000 ψηφοφόρους, που πραγματικά θα ήθελα να τους γνωρίσω από κοντά και να τους σφίξω τα χέρια. Και τα οκτώ.

Όταν υψώνουν τη σημαία της χούντας, κερδίζουν τους εναπομείναντες χουνταίους, όταν δέρνουν τους ξένους μικροπωλητές της λαϊκής, κερδίζουν τους Έλληνες μικροπωλητές της λαϊκής, όταν μαχαιρώνουν Πακιστανούς στις φτωχογειτονιές, κερδίζουν τους φτωχούς που τρέμουν τους πάμπτωχους, όταν μοιράζουν τρόφιμα στους Έλληνες, κερδίζουν όσους νομίζουν ότι για την πείνα τους φταίνε οι μετανάστες. Περιμένω πραγματικά να δω ποιους κέρδισαν με τη δημόσια διούρηση. Τους ματάκηδες, τους επιδειξίες, τους πάσχοντες από ακράτεια, εκείνους που κοιμούνται μόνο όταν τρέχουν δίπλα τους γάργαρα νερά;

Η δημόσια διούρηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα ήταν ικανή αιτία για να σβήσει από τον χάρτη οποιοδήποτε κόμμα του πολιτισμένου κόσμου. Οποιοδήποτε εκτός από τη Χρυσή Αυγή, τα γραφεία της οποίας παραμένουν ακόμα και σήμερα, πέντε μέρες μετά από το σιχαμερό συμβάν, ολάνοιχτα σαν μπουμπούκια από το Ρόδο του Ισπαχάν. Αν βγει και καμιά δημοσκόπηση που δείχνει ότι τα χρυσαύγουλα αυξάνουν, ή έστω διατηρούν τις δυνάμεις τους, ε, τότε σπεύσατε να φυτέψετε αζαλέες στα πεζοδρόμια, γιατί αν δεν βρούνε δέντρα να κάνουν την ανάγκη τους, θα έρθουν να κατουρήσουνε μέσα στα σπίτια μας.

Και να πεις ότι τους λείπουν τα καθίκια...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)