to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 02.01.2014

Πολιτική

Succes story στην υγεία: 25 ευρώ στα νοσοκομεία - 1 ευρώ ανά συνταγή για τα φάρμακα

"Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να μην εισπράττουν το 25ευρω", η έκκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα.


Καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία

Σε ισχύ τέθηκε από την 1η Ιανουαρίου το μέτρο για την καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Από το μέτρο εξαιρούνται οι άποροι και οι χρονίως πάσχοντες. 

Σε δηλώσεις του στο Mega o υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 5 ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή και τα 20 ευρώ για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Για όσους δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε».

Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό δήλωσε στο Mega ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό για την είσπραξη του ποσού. 

Ένα ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων

"Θα βγει η διευκρινιστική εγκύκλιος μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν θα ισχύει μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο. Είχαμε ένα τεχνικό θέμα στην ΗΔΙΚΑ και περιμέναμε να δούμε αν θα είναι έτοιμα. Μας είχε πει η ΗΔΙΚΑ ότι θα είναι έτοιμη τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου αλλά όχι την 1η Ιανουαρίου. Μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο, να μην εισπράττεται από τους φαρμακοποιούς" είπε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι το ευρώ αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Αναφερόμενος στο εισιτήριο των 25 ευρώ, που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες για νοσηλεία στα νοσοκομεία, είπε ότι έχει βγει η σχετική εγκύκλιος και ότι από αυτό εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες και άποροι. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι τα πέντε ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή, και τα 20 για τα νοσήλεια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.


Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει να πληρώσει, ο κ. Γεωργιάδης είπε: "δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε".

 
 
___________________________________________________________
 

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας

Σχόλιο του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και τα νέα χαράτσια στην Υγεία.

Το πρώτο βήμα της "μεταρρύθμισης" στην ΠΦΥ διά στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Μπέζα είναι η κατάργηση όλων των δομών υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλων των οργανικών θέσεων των εργαζόμενων κάθε ειδικότητας. 

Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική ανευθυνότητα και την αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό.

Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν μετά από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας.

Η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του «χαρατσιού» των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Μόνη λύση η άμεση απαλλαγή από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση! 

 

Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί

Να καταργηθεί το εισητήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία ζητά με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας ενδοκυβερνητικούς τριγμούς με αφορμή το μέτρο του υπουργείου Υγείας.

"Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία.
 
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα επιμείνει μέσα στην Κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του", τονίζεται στην ανακοίνωση.

____________________________

Δ. Βαρνάβας: Έκκληση προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην πιέζουν τους ασθενείς να πληρώνουν το εισιτήριο

Μιλά στο Κόκκινο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.  

  

Έκκληση προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην πιέζουν τους ασθενείς να πληρώνουν το εισιτήριο των 25 ευρώ για την επίσκεψη στο νοσοκομείο απήθυνε μέσω του Κόκκινου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να τους εντάξει στο ΕΣΥ τους αναγκάζει σε οικειοθελή αποχώρηση

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)