to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 12.09.2016

Κοινωνία

Στρ. Πλωμαρίτης: «Σύντομα θα ανοίξουν και άλλα χειρουργεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ»

«Κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει από φάρμακα, δεν θα αναβληθούν χειρουργεία, και σχεδιάζονται τα κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας σε Τούμπα και δυτικές συνοικίες, κάνουμε τεράστιες προσπάθειες διαχείρισης της καθημερινότητας και έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε».


Με τις δηλώσεις του στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο Στρατής Πλωμαρίτης διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (στην ευθύνη του τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Άγιος Παύλος, Κιλκίς, Πολυγύρου, Σερρών και μέχρι το Διδυμότειχο) δίνει μια άλλη εικόνα των αποτελεσμάτων αλλά του αγώνα που δίνεται για να αναταχθεί η κατάσταση στον πολύπαθο χώρο της υγείας.

Ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρεται στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα γίνουν μέχρι τέλος του 2016 αλλά και αυτών που θα γίνουν το επόμενο έτος, διαβεβαιώνει ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα έχει ελλείψεις σε φάρμακα, τονίζει ότι στην περιφέρειά του μόνο ένα κρεβάτι ΜΕΘ είναι κλειστό κι αυτό για λίγο-  και σημειώνει ότι σύντομα «θα ανοίξει και νέα πτέρυγα με χειρουργεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο σχέδιο που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο για λειτουργία κέντρων πρωτοβάθμιας υγείας τα οποία θα δώσουν και απάντηση σε άμεσα προβλήματα όσων νοσούν και θα δώσει ανάσα στη λειτουργία των νοσοκομείων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι με τον σχεδιασμό και τις προσπάθειες που γίνονται «έχουμε το δικαίωμα  τώρα να ονειρευόμαστε».

Μιλά τέλος για την στήριξη του κέντρου Υγείας Μηχανιώνας που χτυπήθηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες στο δήμο Θερμαϊκού και αναφέρεται στο τέλος του γραφειοκρατικού παραλογισμού που έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την παραχώρηση επιτέλους του οικοπέδου του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου Άγιος Παύλος στο… νοσοκομείο, καθώς ήταν στην ιδιοκτησία του ΙΚΑ κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμιά επέκταση των υποδομών του.

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)