to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 27.11.2014

Κοινωνία

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι και στη Θεσσαλονίκη (ενημέρωση)

Στους δρόμους σήμερα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική πολική της λιτότητας.


Ενημέρωση (alterthess και thesstoday.gr):

13.45 Ομάδα φοιτητών παραμένει, φωνάζοντας συνθήματα, μπροστά στο ΥΜΑΘ.

13.40 Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μπήκε στο Υπουργείο για να επιδώσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας και η πορεία ολοκληρώθηκε.

13.30 Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης έφθασε η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

13.20 Στην τελική ευθεία η πορεία του Εργατικού Κέντρου, βρίσκεται στην Αντιγονιδών και πλησιάζει στο Υπουργείο.

12.51 Στην Εγνατία βρίσκεται η πορεία του Εργατικού Κέντρου. Πάνω απο 9.000 είναι οι διαδηλωτές. Το κίνημα της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία δίνει για άλλη μια φορά το παρόν σε μεγάλη κινητοποίηση.

12.50 Βίντεο από τη διαδήλωση

12.40 Κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ

12.35 Στην Ιασωνίδου η πορεία του Εργατικού Κέντρου

12.30 Μικροένταση έξω από τον Φούρνο του Λάμπρου

12.25 Στη Βενιζέλου η πορεία του ΠΑΜΕ

12.20 Mε σύνθημα "Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών" ξεκίνησε η πορεία του Εργατικού Κέντρου και έχει βγει στην οδό Αγ. Δημητρίου. Στη συμβολή Αγ. Δημητρίου και Πελοποννήσου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

12.14 Στην Τσιμισκή η πορεία του ΠΑΜΕ

12.10 Πολύς κόσμος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

12.00 Η πορεία από την Καμάρα έχει φτάσει στο Εργατικό Κέντρο κι ενώνεται με τους εκεί συγκεντρωμένους.

11.55  Μπλοκαρισμένη στην Τσιμισκή η πορεία του ΠΑΜΕ λόγω... μποτιλιαρίσματος. Η αστυνομία δεν φαίνεται να κάνει καλά τη δουλειά της.

11.45 Πληθαίνει ο κόσμος στη συγκέντρωση του ΕΚΘ. Οι εργαζόμενοι της Κόκα-Κόλα δίνουν τον τόνο στη συγκέντρωση ενώ ξεχωριστή είναι και η παρουσία των απολυμένων καθαριστριών. Υπάρχει μεγάλο μπλοκ συνταξιούχων ενώ οι εργαζόμενοι στο Μετρό απεργούν καθολικά με αποτέλεσμα να μην κινείται τίποτα στα εργοτάξια. Έντονη και η παρουσία του κινήματος ενάντια στο χρυσό ενώ υπάρχει και παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου.

11.35 Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από το Άγαλμα Βενιζέλου. Μέσω Αγ.Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

11.30 Ξεκίνησε η πορεία των προσυγκεντρωμένων στην Καμαρά και κατευθύνεται προς το Εργατικό Κέντρο. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

 

View image on Twitter
 

Φωτογραφίες από τη συγκέντωση του ΠΑΜΕ στην Αριστοτέλους:

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην Καμάρα: 

---------------------------------

Η ΓΣΕΕ με την προκήρυξη της απεργίας, εκφράζει την αντίθεσή της στην επερχόμενη «ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και στην κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών», ενώ η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο «μισθολόγιο πείνας» και στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις μεταφόρες.

Στη Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κέντρο καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να δώσουν  δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ. Εκεί πρόκειται να συγκεντρωθούν οι οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα σωματεία. Στη συγκέντρωση του ΕΚΘ καλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς.

Επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 μπροστά στο ΒΕΘ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Την ίδια ώρα, στις 10.30 το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 10.00 καλούν στην Καμάρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του Αντιεξουσιαστικού Χώρου.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ αποφάσισε να απεργήσει την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας και έτσι θα υπάρχουν 1-2 λεωφορεία ανα δρομολόγιο που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)