to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 07.12.2014

Κοινωνία

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στις χθεσινές πορείες

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι συλληφθέντες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο - Συγκεντρώσεις συμπαράστασεις στα δικαστήρια όλων των πόλεων όπου έγιναν συλλήψεις.


ΑΘΗΝΑ

Η αστυνομία προσήγαγε χτες 296 άτομα. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους 43 που οδηγούνται σήμερα στον εσαγγελέα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτήριο 16.

Embedded image permalink

Ευελπίδων: Αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο σε αλληλέγγυους και συγγενείς συλληφθέντων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί οι 17 συλληφθέντες.

Η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές, εκ των οποίων συνελήφθησαν 17 άτομα, ηλικίας από 18 έως 28 ετών. Μεταξύ τους και ένας μετανάστης, που στερείται άδεια παραμονής στη χώρα.

Από τους 17 συλληφθέντες από τις κινητοποιήσεις που έγιναν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, 7 διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και κρατούνται στην ΓΑΔΘ. Θα απολογηθούν στον ανακριτή τη Δευτέρα και την Τρίτη και εκεί θα τεθεί το θέμα της προσωρινής τους κράτησης. Οι υπόλοιποι 10 διώκονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και κρατούνται μέχρι αύριο όταν και θα περάσουν αυτόφωρο.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου οδηγήθηκαν τρία άτομα, ηλικίας 36, 28 και 21 ετών, τα οποία συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

ΠΑΤΡΑ

Έξι τελικά είναι οι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε άνδρες ηλικίας 56, 22, 33, 22 και 43 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία νεαρή γυναίκα ηλικίας 27 ετών.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για αντίσταση κατά αρχής, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλές, σωματικές βλάβες και παράβαση νόμου περί όπλων, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα. 

Στον Ανακριτή Πατρών προκειμένου να απολογηθούν θα μεταφερθούν αύριο το πρωί οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες. Οι συγκεκριμένοι συλληφθέντες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που τους απήγγειλε ο Εισαγγελέας σήμερα, είναι αντιμέτωποι με πλημμελήματα.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν για να απολογηθούν στον Ανακριτή το πρωί της Τρίτης 9 Δεκεμβρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)