to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:58 | 04.12.2014

πηγή: alterthess

Κοινωνία

Στον εισαγγελέα οι 8 συλληφθέντες από τη κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι 8 προσαγωγές διαδηλωτών που αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.


Οι 8 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τη κατηγορία της παράνομης βίας, κρατήθηκαν το βράδυ στα κρατητήρια ενώ θα περάσουν εισαγγελέα στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία πολιτών από το ΕΠΑΜ, το ΑΡΔΗΝ, τους ΑΝ.ΕΛ   πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα Δικαστήρια τη Τετάρτη μετά τις 5 το απόγευμα καθώς η Τετάρτη είναι η μέρα που εκδικάζονται οι πλειστηριασμοί. Η εκδίκαση ακυρώθηκε μετά τη παρέμβαση των συγκεντρωμένων, όμως κατά τη διάρκεια της εξόδου τους από τα Δικαστήρια άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν 17 πολίτες και τους μετέφεραν στο Α.Τ της Δωδεκανήσου. Το βράδυ της Τετάρτης και ενώ αρχικά υπήρξε ενημέρωση πως θα αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες, κάποια στιγμή η διαδικασία σταμάτησε για άγνωστο λόγο και μσυνελήφθησαν οι 8, ενώ οι υπόλοιποι 9 έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

ΑΡΔΗΝ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους

Σε σχετική ανακοίνωσςή του το ΑΡΔΗΝ αναφέρει πως "οργανώσεις, συνδικάτα και αλληλέγγυοι  πολίτες επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να καταγγείλουν το χαρακτήρα των πλειστηριασμών. Που ως αποτέλεσμα έχει την εξαθλίωση χιλιάδων συμπολιτών μας και την βάναυση φτωχοποίησή τους".

"Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας,  αναίτια, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν δύο άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα , ενώ στη συνέχεια προσήγαγαν άλλους 15 χωρίς κανείς να γνωρίζει το λόγο", προσέθεσε. 

"Ουδεμία έκπληξη. Οι πολιτικές της αρπαγής του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της ελληνικής κοινωνίας έχει σχεδιαστεί και προετοιμαστεί μεθοδικά. Μνημόνια,  εφαρμοστικοί νόμοι,  προεδρικά διατάγματα, το πλαίσιο της λεηλασίας του από τα ντόπια και ξένα «funds» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η παράκαμψη της προστασίας του «Νόμου Κατσέλη», η απόφαση να ισχύει ως τιμή εκκίνησης το 30% μόνο της αξίας του ακινήτου με την οποία χρεώθηκαν οι πολίτες, είναι τα νέα επεισόδια στην διαδικασία αυτή. Και βέβαια  όταν η απόγνωση γίνεται δράση και οι πλειστηριασμοί γίνονται πεδίο διαμαρτυρίας επιστρατεύονται οι δυνάμεις καταστολής, για να μην μπαίνουν ιδέες στους πολλούς", καταλήγει.

Τέλος η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΑΡΔΗΝ» Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράσταση της στους διωκόμενους και επιμένει όπως και πολύ άλλοι: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)