to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 03.10.2014

Διεθνή

Στον «αέρα» η εκεχειρία στην Ουκρανία - Σκοτώθηκε γιατρός του Ερυθρού Σταυρού στο Ντονέτσκ

Είναι η πρώτη φορά που το κέντρο της πόλης πλήττεται τόσο σφοδρά μετά την υπογραφή, την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ, της συμφωνίας εκεχειρίας.


Τα βλήματα έπληξαν κυρίως ένα εμπορικό κέντρο, ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών.

Τη ζωή του έχασε ένας Ελβετός, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΣΣ), στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας Ντόνετσκ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά το θάνατο του Ελβετού αυτός επιβεβαιώθηκε από τα σωστικά συνεργεία, ενώ το Reuters επικαλούμενο ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει πως χτυπήθηκε το κτήριο του Ερυθρού Σταυρού όπου και έχασε τη ζωή του του μέλος του ΔΕΣΣ.

Είναι η πρώτη φορά που το κέντρο της πόλης πλήττεται τόσο σφοδρά μετά την υπογραφή, την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ, της συμφωνίας εκεχειρίας.

Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό που προκάλεσε τον θάνατο 10 πολιτών σε προάστια του Ντονέτσκ, κοντά στο –ελεγχόμενο από τον ουκρανικό στρατό– αεροδρόμιο της πόλης, όπου μαίνονται μάχες.

Σε ανακοίνωσή της η δημαρχία διευκρίνισε ότι πολλές οβίδες έπεσαν στο κέντρο της πόλης λίγο πριν από τις 18:00, μία από τις οποίες σε ένα εμπορικό κέντρο και μία ακόμη σε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την «ανησυχία της για την εντατικοποίηση, παρά την εκεχειρία, των πυρών και των βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία», όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Οι μάχες αυτές «προκάλεσαν χθες τον τραγικό θάνατο πολλών πολιτών κοντά σε ένα σχολείο του Ντονέτσκ», κατήγγειλε η Ε.Ε., υπενθυμίζοντας ότι «πολλοί ουκρανοί στρατιώτες έχουν επίσης σκοτωθεί στις μάχες τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως εξαιτίας του συνεχούς βομβαρδισμού του αεροδρομίου του Ντονέτσκ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)