to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στόχος, η ανατροπή του μνημονιακού μπλοκ στην ΚΕΔΕ

Ρήγμα στο μνημονιακό μπλοκ της Αυτοδιοίκησης επιδιώκει να προκαλέσει η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (ΡΑΠ) στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του 31μελούς Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Ανησυχία επικρατεί στο "πράσινο" στρατόπεδο, όπου προσδοκούν να συγκεντρώσουν τόσες έδρες, ώστε να εμποδίσουν την αυτοδυναμία της "γαλάζιας" παράταξης του Γ. Πατούλη για να μπορέσουν να στηρίξουν ενδεχόμενη υποψηφιότητα Καμίνη. Ταυτόχρονα, τείνουν χείρα βοηθείας στην παράταξη των "λευκών" δημάρχων με επικεφαλής τον Γ. Ιωακειμίδη.

Η ΡΑΠ επιδιώκει να οικοδομήσει κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής των μνημονιακών δεσμεύσεων από την Αυτοδιοίκηση. Αργά χθες το βράδυ έκλεισε το ψηφοδέλτιό της, που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποτελείται από 20 αιρετούς (10-11 δημάρχους και 8-9 δημοτικούς συμβούλους). Επικεφαλής θα τεθεί ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημ. Μπίρμπας. Μεταξύ των υποψηφίων ακούγονται επίσης ο Γ. Σακελλαρίδης ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και ο Τ. Κανταράς, δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, υποψηφιότητα αναμένεται να θέσει ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, που έχασε για μια ψήφο την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων. Για το 5μελές εποπτικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ υποψηφιότητα αναμένεται να θέσει η δήμαρχος Ζωγράφου Τ. Καφατσάκη.

 
Στην ΕΕΤΑΑ μετακομίζει ο Κ. Ασκούνης

Αποχαιρετίστηκαν χθες τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., με τον πρόεδρο Κ. Ασκούνη, που μετακομίζει και επισήμως στην ΕΕΤΑΑ, να ζητάει "συγγνώμη" από όσους στεναχώρησε, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι "παρ' ότι η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν κουτσουρεμένη αποτρέψαμε πολλές δυσάρεστες ρυθμίσεις ενάντια σε όσους θέλησαν να αξιοποιήσουν προς όφελός του την κρίση και να ενισχύσουν το συγκεντρωτικό κράτος χτυπώντας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την Τοπική Αυτοδιοίκηση". Ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Τζόκας αποχαιρέτισε δεσμευόμενος θα στηρίξει την Αυτοδιοίκηση ως αντιπεριφερειάρχης Αττικής. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λαζ. Κυρίζογλου αποχαιρέτισε με τα "τραγούδια του δημάρχου", που έγραφε ο ίδιος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)