to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 22.10.2013

Πολιτική

Στοχευμένες παρεμβάσεις ονομάζει τώρα τα νέα μέτρα ο Ευ. Βενιζέλος και κάνει "γαργάρα" το σκάνδαλο του Σκαραμαγκά

Στις "στοχευμένες" παρεμβάσεις γυρίζει την ατζέντα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμπραξης με τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να αποφύγει να μιλήσει για νέα μέτρα, που ζητούν οι δανειστές, την ώρα που το δημοσιονομικό κενό απαιτούν άμεση αφαίμαξη με επιπλέον 2 δισ. ευρώ.


Παράλληλα, κάνει γαργάρα ευθύνες, που έφεραν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να είναι κλειστά και τα υποβρύχια ενεχυριασμένες.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, έσπευσε κατά την συνέντευξη Τύπου, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, να τονίσει ότι "πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα θα υπονομεύσουν την οικονομία". Σε αυτό το πλαίσιο εντυπώσεων αναμένεται να διαμορφωθεί και η προγραμματική συμφωνία, η οποία αναμένεται να συζητηθεί ανάμεσα στους δυο άνδρες αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προσδοκία του ΠΑΣΟΚ είναι να διαμορφωθεί ένα κοινό κείμενο, το οποίο να συνιστά βάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας και ως εκ τούτου πρέπει να αποτυπώνει όχι μόνο την παρούσα κατάσταση -τι έχει πετύχει μέχρι τώρα η χώρα μας και με ποιο κόστος-, αλλά και τις επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς για την τελική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται καλυμμένος πλέον από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και πλέον μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται μια νέα ομερτά αναφορικά με την συμφωνία που υπογράφηκε το 2010.

Δημ. Παπαδημούλης: Ξεχνά η ΝΔ τι έλεγε το 2010

"Η κυβέρνηση Σαμαρά ξεχνά ότι καταψήφισε την συμφωνία του 2010 και ξεχνά επίσης και τις καταγγελίες, που έκανε εκείνη την περίοδο και αντίστοιχα και ο Γ. Μιχελάκης ξεχνά τι έλεγε σχετικά", στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Σημείωσε, μάλιστα, "την τελευταία πενταετία είναι όλοι μπλεγμένοι και ο ένας είναι όμηρος του άλλου", προσθέτοντας ότι: "Θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο τόσο του Σκαραμαγκά, όπως έκαναν και με την Siemens".

Εξήγγειλε, πάντως, ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής και "θα ζητήσουμε να εξεταστεί η υπόθεση από την περίοδο που υπουργός Αμύνης ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέχρι τον Ευάγγελο Βενιζέλο έως και σήμερα". Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε, μάλιστα, ότι "αυτά τα 2,7 εκατ. ευρώ τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και αντί τα υποβρύχια να πλέουν, σκουριάζουν και είναι ενεχυριασμένα στον Σαφά". "Θα αποδειχθεί ότι όσοι έβαλαν τις έβαλαν τις υπογραφές τους υπονόμευσαν το δημόσιο συμφέρον".

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)