to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 27.06.2016

Κοινωνία

#GDtrial: Μάρτυρας αναγνώρισε τρεις κατηγορούμενους που βρίσκονταν στην καφετέρια

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Εφετείο Αθηνών σήμερα Δευτέρα κατά την πρεμιέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής στο δικαστικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας


Στο Εφετείο Αθηνών, μετά την πρόσφατη παρέμβαση Παρασκευόπουλου, διεξάγεται για πρώτη φορά σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, γεγονός καθοριστικό για την προσβασιμότητα των πολιτών στο δικαστήριο και άρα για τη δημοσιότητα της ακροαματικής διαδικασίας. Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με πρόβλεψη κάθε παράγοντας της δίκης να εισέρχεται στην αίθουσα μετά από αυστηρότατο έλεγχο. Εκτός της αίθουσας από νωρίς δεκάδες πολίτες έκαναν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Νεότερη ενημέρωση: 

Τρεις κατηγορουμένους που είδε μέσα και έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αναγνώρισε ο φίλος του μουσικού, Μιχάλης Ξυπόλυτος.

Ο μάρτυρας ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο, τη μέρα που ξεκίνησε η δίκη, δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων, κατέθεσε ότι είχε χτυπηθεί στο κεφάλι προσθέτοντας πως «ο τρόπος που μας επιτέθηκαν εκείνη τη μέρα ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη».

Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ, υποστήριξε πως περίπου 10 άτομα επιχείρησαν να τους εγκλωβίσουν έξω από την καφετέρια. «Φορούσαν κοκάλινα γάντια. Δυο κρατούσαν ξύλα στα χέρια και ήταν κρυμμένοι πίσω από ένα αυτοκίνητο. Νιώσαμε ότι απειλούμαστε. Η παρέα μας απομακρύνθηκε προς  την Τσαλδάρη γιατί δεν θέλαμε να δημιουργηθεί ένταση», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος κατέθεσε ότι στις 6 - 8 μηχανές όπου επέβαιναν δύο άτομα στην καθεμιά, όλοι φορούσαν κράνη και πως του είχαν δώσει την εντύπωση «πως όλοι μαζί λειτουργούσαν συντεταγμένα».

Στη συνέχεια, όπως είπε ο μάρτυρας, τα 10 άτομα έγιναν 40 και άρχισαν να τους κυνηγούν με ρόπαλα και κράνη στα χέρια. «Τα ρόπαλα είχαν και καρφιά. ‘Ήταν ίδια με την επίθεση στο Πέραμα», είπε. (Ναυτεμπορική)

Νωρίτερα:

Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει διακοπεί μετά από την ένταση που επικράτησε. Η Πολιτική Αγωγή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν κενές θέσεις που δεν επέτρεπαν στο κοινό να τις καταλάβει ενώ επιτρεπόταν μόνον στη μια πλευρά του κιγκλιδώματος.Η πρόεδρος αποφάσισε τελικά να καταληφθούν όλες οι κενές θέσεις.  Ο κ. Ζώτος εκ της Πολιτικής Αγωγής ενημέρωσε μάλιστα το δικαστήριο ότι μάρτυρας προπηλακίστηκε έξω από την αίθουσα. Το δικαστήριο διέκοψε για να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο ο μάρτυρας που αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Στιγμιότυπο από την ένταση που δημιουργήθηκε όταν ένας μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει, επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα του Εφετείου

 

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς την ώρα που περνούσε από τον διάδρομο για να βγει από τον χώρο στράφηκε εναντίον των φωτορεπόρτερ. Ειδικότερα, σήκωσε το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα της Τατιάνας Μπόλαρη φωνάζοντας  «Τι κανείς μωρή καριόλα!». Η αντίδρασή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος κυριολεκτικά να φυγαδευτεί καθώς η όλη κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη με έντονες φωνές και οργισμένες χειρονομίες.

 

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ συγγενών του Παύλου Φύσσα και υποστηρικτών του δολοφόνου. Ειδικότερα ο Γιώργος Ρουπακιάς,  και ένας εκ των κατηγορουμένων προχωρώντας ανάμεσα από το κοινό στράφηκε προς την οικογένεια Φύσσα και εξύβρισε και την μητέρα του νεκρού λέγοντας «Γαμιέστε κουφάλες».  Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Μάγδα Φύσσα: Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας.

Κοινό: Μαζεύτε την, κάντε την να σωπάσει.

Μάγδα Φύσσα: Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις.

Θείος Π. Φύσσα: Βδέλυγμα.

Κοινό: Άντε ….

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)