to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:22 | 18.10.2013

Πολιτική

Στην υποψηφιότητα Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν συμφώνησε το προεδρείο του ΚΕΑ

Στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν συμφώνησε σήμερα ομόφωνα το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ΚΕΑ) και η πρόταση θα παρουσιαστεί επίσημα στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη.


Το προεδρείο του ΚΕΑ καταλήγει στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, γιατί όπως εξηγεί η επιλογή του συμβολίζει την υπαρκτή ελπίδα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη.

Όπως επισημαίνει το προεδρείο του ΚΕΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συνιστά απάντηση στον δημοσιονομικό αυταρχισμό, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και την καταστροφική πολιτική της λιτότητας. Ταυτόχρονα, κρίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αποτελέσει τη φωνή των εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων, που υποφέρουν εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής, των μνημονίων, των προγραμμάτων λιτότητας και την καταστροφή των κοινωνικών υπηρεσιών.

"Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι το πρώτο χειροπιαστό παράδειγμα ανάδειξης της  Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε πρωταγωνιστική δύναμη και δυνάμει σε κυβερνητική δύναμη", υπογραμμίζει το προεδρείο του ΚΕΑ προσθέτοντας ότι: "Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επίσης παράδειγμα πρωτοφανούς επιτυχίας της Αριστεράς ως αυτόνομο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα, που έχει κατορθώσει να διεμβολίσει τον παραδοσιακό δικομματισμό (δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας) και να διεκδικεί σήμερα να οδηγήσει μια χώρα-θύμα των μνημονίων και πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας, σε μια φιλολαϊκή και αντιμνημονιακή διέξοδο από την κρίση".

Ταυτόχρονα, το ΚΕΑ επισημαίνει ότι μέσα από την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα, η στρατηγική της λιτότητας μπορεί να ηττηθεί και η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς για την επανίδρυση της Ευρώπης και την ανάδειξη της πραγματικής δημοκρατίας, σε αντιδιαστολή με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική της Ε.Ε., μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την ενότητα των λαών και των εργαζομένων της Ευρώπης και να εμποδίσει έτσι την ανάδυση εθνικιστικών, σωβινιστικών και ακροδεξιών προσεγγίσεων".

Πηγή: avgi.gr

Διαβάστε σχετικά το κύριο άρθρο της σαββατιάτικης «Αυγής»: Ο συμβολισμός της υποψηφιότητας Τσίπρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)