to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 09.11.2015

Πολιτική

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Γιάννης Πανούσης - Οι δηλώσεις του

Την εκτίμηση ότι εις βάρος των προσώπων για τα οποία κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ.Κουτζαμάνη «προκύπτουν ποινικές ευθύνες» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, το πρωί της Δευτέρας. Όπως είπε, μίλησε με ονόματα, ενώ έκανε λόγο για «καρκινώματα».


Διαβάστε ακόμη: Για υποθέσεις διαφθοράς της ΕΛΑΣ η κλήση της εισαγγελέως

Όπως είχε προαναγγείλει την Κυριακή, ο Γ. Πανούσης κατέθεσε στην κ. Γκουτζαμάνη τον φάκελο με ονόματα και στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για να στηρίξει τις καταγγελίες του «περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Στο γραφείο της κ. Κουτζαμάνη παρέμεινε για περίπου μισή ώρα, ενώ συνοδευόταν από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή. Ο κ. Πανούσης κατέθεσε στοιχεία για πολιτικά και μη πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με τον πρώην υπουργό απειλούν τη ζωή του. Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν κατέθεσε ονόματα, απάντησε θετικά.  «Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η άποψή μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό, όμως, θα το δει η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Γ. Πανούσης (πηγή: in.gr). 

Αντιδράσεις μετά την κατάθεση Πανούση

  • Με βάση όσα διάβασα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω πού είναι ο ισχυρισμός για πραγματικά περιστατικά, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα με μια αναφορά. Το ευτύχημα είναι ότι μετά  την προτροπή της κυβέρνησης  απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές οι οποίες θα διερευνήσουν  το θέμα», είπε κατά την συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. 
  • Όταν ένας πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει «παρακράτος και καρκινώματα» υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα, αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, μετά την κατάθεση στοιχείων στη Δικαιοσύνη από τον κ. Γιάννη Πανούση σχετικά με τις καταγγελίες του.  Η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες, σημειώνει το κόμμα, επισημαίνεται όμως ότι εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα «το οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει ότι το αγνοεί».

*******

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου ζητά την κατάθεση του Γιάννη Πανούση, σχετικά με όσα γνωρίζει για περιπτώσεις διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός συνέχισε, μέσω των Νέων αυτή τη φορά, να διακινεί τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του (όπως θα διαβάσετε παρακάτω, το Μεγ. Μαξίμου σχολιάζει ότι «οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου»):

«Οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη», σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου. Σε νεότερη ανακοίνωσή του το Μαξίμου αναφέρει: «Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

Παράλληλα, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση ζητούν κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις τους, την Κυριακή 8/11:

«Ο πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού», επισημαίνει η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις καταγγελίες Πανούση.


«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη», αναφέρει ο Θ. Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) και καλεί την κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό να τοποθετηθούν για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση.

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας» αναφέρει από την πλευρά του Το Ποτάμι, το οποίο ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)