to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 05.02.2014

πηγή: avgi.gr

Διεθνή

Στην Αθήνα εκτάκτως ο Ν. Αναστασιάδης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης λόγω έκτακτων εξελίξεων στο Κυπριακό ζήτημα.


Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χρ. Στυλιανίδης ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο, προκειμένου να συζητήσει τις σχετικές εξελίξεις.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, "καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνε ιτη διαφορά".

Σε ερώτηση, αν ο "υπουργός" Εξωτερικών του τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζτίλ Ναμί, μετέβη σήμερα στο προεδρικό, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε αρνητικά. Εξάλλου, έγκυρη πηγή ανέφερε ότι στο κοινό ανακοινωθέν δεν θα γίνεται αναφορά σε εγγυήσεις της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και αύριο το πρωί θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών.

Από την πλευρά του ΑΚΕΛ, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Αντ. Κυπριανού, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, αλλά με βάση ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, θεωρώ, είπε, ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των δύο πλευρών.

Επιπλέον, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια παραμένοντας και επιμένοντας στις βασικές αρχές δηλαδή στη συμπερίληψη των τριών «singles»- όπως έχουμε καθιερώσει να τα λέμε –( μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνής προσωπικότητα) μέσα στο κοινό ανακοινωθέν και δίχως να παρεισφρέουν οι όποιες αρνητικές αναφορές.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)