to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:31 | 08.12.2014

Κοινωνία

Στην 29η ημέρα απεργίας πείνας ο Ν. Ρωμανός - Αντίθετος στη συνάντηση Σαμαρά με τους γονείς του τη Δευτέρα (ενημέρωση)

Κρίσιμα τα επόμενο 24ωρα για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, που νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς» και διανύει την 29η ημέρα απεργίας πείνας. Οι γονείς του, κατόπιν αιτήματος του συνήγορού τους, θα συναντηθούν με τον Αντ. Σαμαρά σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί. Την αντίθεσή του σε αυτή τη συνάντηση δηλώνει με ιδιόχειρο σημείωμα ο νεαρός απεργός πείνας - Ανοιχτή πρόταση- έκκληση απευθύνει ο δάσκαλος του Ν.Ρωμανού και διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, ότι προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή του, θα τον συνοδεύει ο ίδιος .


Το hashtag στο twitter: #NRomanos - Όλες οι σχετικές εξελίξεις και οι δράσεις-δηλώσεις αλληλεγγύης: nikos-romanos

Σχετικά με τη συνάντηση: Οι γονείς του Ν. Ρωμανού στον πρωθυπουργό

Σήμερα, Δευτέρα 8/12 στις 10 π.μ., υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο (επί της Αλεξάνδρας) όπου θα κριθεί η αναίρεση ή μη της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά που απέρριψε την αίτηση του απεργού πέινας Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.

 

Διαβάστε επίσης: Έκκληση-πρόταση από τον δάσκαλο του Νίκου ΡωμανούΑνοιχτή πρόταση- έκκληση απευθύνει ο δάσκαλος του Ν.Ρωμανού και διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, ότι προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή του, θα τον συνοδεύει ο ίδιος.

Νέα πορεία πραγματοποιήθηκε από την κατάληψη της ΓΣΕΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

_________

Ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Α’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου του νοσοκομείου.  Ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού μίλησε στο Κόκκινο το πρωί του Σαββάτου: «Ο Νίκος συνεχίζει όχι μόνο για τον εαυτό του, το κάνει για όλους αυτό. Είναι χαρούμενος που κινητοποιείται όλος ο κόσμος».

- Για την κατάσταση της υγείας του παιδιού του, διαψεύδει τα περί εντατικής και μάσκας οξυγόνου και λέει: «Είναι καταπονημένος, δεν σηκώνεται από το κρεβάτι, σκέφτεται καθαρά, εμμένει σε ότι έλεγε από την πρώτη στιγμή, σωματικά πεσμένος, αλλά από πλευράς ψυχολογίας είναι  δυνατός, διατηρεί την πνευματική του διαύγεια». Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη του πατέρα Ρωμανού στον Observer.

Ευχολόγια και άτεγκτη στάση από Αθανασίου για το Νίκο Ρωμανό, κατά την ομιλία του στη Βουλή: Πίσω από νομικίστικα επιχειρήματα κρύβει ο υπουργός Δικαιοσύνης τις ευθύνες για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας ενώ εκφράζει την «ευχή» του (!) να διακόψει την απεργία πείνας ο Ρωμανός.

Σημείωμα του Νίκου Ρωμανού: Κατανοώ την αγωνία των γονιών μου, κάθετα αντίθετος στη συνάντησή τους με Σαμαρά

 

Γ. Ρωμανός: «Αυτό θα πω στον Αντώνη Σαμαρά»

«Να αναγνωρίσει το δικαίωμα στο παιδί μου για σπουδές»: Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος μίλησε στο Κόκκινο και ξεκαθάρισε το ζήτημα της πρόθεσης για υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας. 

Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τους γονείς του Νίκου Ρωμανού τη Δευτέρα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης πριν από λίγο. «Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και απεργία δίψας» ο Ν. Ρωμανός, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του, δηλώνει ο συνήγορός του Φρ. Ραγκούσης.

Στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό

Σε μεσημεριανή άρνηση κλειδώματος ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό προχωράνε από σήμερα κρατούμενοι από όλες τις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Παρέμβαση για το Ρωμανό και από τους Κουφοντίνα-Γουρνά.

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις αρχές της Πολιτείας ζητάνε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)