to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 21.09.2012

Πολιτική

Στη ''συμμορία'' της κυπριακής λίρας το ΑΚΕΛ κ. Κεδίκογλου;

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει προεκλογικά ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και ότι η Ελλάδα δεν πρέπει με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες της να μείνει στην Ευρωζώνη, σύσσωμο το καθεστωτικό πολιτικό, μιντιακό και επιχειρηματικό σαράκι της χώρας είχε πέσει να τον φάει. Τώρα που το ίδιο αυτονόητο δηλώνει και ο Άντρος Κυπριανούς, Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κυβερνώντος κόμματος στην Κύπρο, τι σκοπεύουν να κάνουν; Ή θα πρέπει να επιπλήξουν τους "τυχοδιώκτες" Κύπριους ή να παραδεχθούν ότι η μόνη "συμμορία" που υπάρχει είναι πανευρωπαϊκής εμβέλειας και είναι η "συμμορία" προστασίας της κοινής λογικής και των αναγκών των ευρωπαικών λαών. Ούτε της δραχμής, ούτε της κυπριακής λίρας...


Για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, δεν τίθεται θέμα εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει σε αποψινή γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.


Την ώρα που απευθυνθήκαμε στον μηχανισμό στήριξης για εξασφάλιση δανείου, υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου, αυτό που προέχει είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για «να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους, για να υπερασπιστούμε τις βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, για να διασφαλίσουμε την προοπτική της οικονομίας του τόπου μας και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τής πατρίδας μας».

Το θέμα προέκυψε από συνέντευξη τού Γ.Γ. τού ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην ιστοσελίδα 24h.com.cy και πυροδότησε αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα.

Το ΑΚΕΛ -σε αποψινή ανακοίνωσή του- μιλά για διαστρέβλωση και παρερμηνεία τής δήλωσης τού Γενικού Γραμματέα τού κόμματος, και έδωσε στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων του κ. Κυπριανού.

Σύμφωνα με το κείμενο τού ΑΚΕΛ, ο Γενικός Γραμματέας τού ΑΚΕΛ στην ερώτηση, κατά πόσο πρέπει να παραμείνει η Κύπρος στο ευρώ, απάντησε:

«Είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Το ερώτημα που νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι είναι το εξής: Εάν η τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για να παραμείνουμε στη ζώνη τού ευρώ, εμείς θα πεισμώσουμε και θα πούμε ότι δεν φεύγουμε από την ζώνη του ευρώ, γιατί είναι σημαντικό αυτό το ζήτημα; Παραμένουμε όσο οδυνηρά και αν είναι τα μέτρα; Είναι και αυτό ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να μελετηθεί πάρα πολύ σοβαρά. Είπα στην αρχή, ότι εμείς μελετούμε όλα τα μέτρα τα οποία θα προταθούν και την ίδια στιγμή τι σημαίνει το κάθε τι δηλαδή ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε και πώς απαντούμε σε αυτά τα σενάρια, τα οποία μου θέτετε τώρα και επαναλαμβάνω πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού προβληματισμού από ειδικούς».

Στην ερώτηση, να εξεταστεί η υπόθεση αν θα πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ ή όχι, ο κ. Κυπριανού, σύμφωνα με το κείμενο που έδωσε το ΑΚΕΛ, ανέφερε:

«Σίγουρα το αφήνω ανοικτό αυτό το θέμα, δεν προκαθορίζω τώρα τι θα κάνουμε, αλλά λέω ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν πάρα πολύ σοβαρά, εάν θέλουμε πραγματικά να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα τού Κυπριακού λαού».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)