to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 10.05.2015

Πολιτική

Στ. Κοντονής: Να φύγουμε από τον στείρο και τυφλό οπαδισμό

O υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου με διευρυμένη πλειοψηφία


Την ικανοποίησή του για την ψήφιση του νομοσχεδίου με διευρυμένη πλειοψηφία εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταυρος Κοντονής σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος γιατί το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία. 

Δεν ήταν κυβερνητική πλειοψηφία των δύο κομμάτων. Ψήφισαν 4 κόμματα υπέρ του νομοσχεδίου, ένα κόμμα έδωσε ψήφο θα έλεγα ανοχής λέγοντας «παρών» και δύο κόμματα το καταψήφισαν. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ικανοποιημένος απολύτως».

Ο Υφυπουργός αθλητισμού τονίζει ότι η προσπάθεια για να μπει τέλος στη βία στα γήπεδα είναι καθημερινή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία χρειάζεται συνεχή και καθημερινή προσπάθεια και δεν μπορούμε να πούμε ότι εξαντλείτε με ένα νομοσχέδιο ή ακόμη με την εφαρμογή των μέτρων ενός νομοσχεδίου. 

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Να αλλάξει η νοοτροπία των φιλάθλων και κυρίως να φύγουμε από αυτόν τον στείρο και τυφλό οπαδισμό που οδηγεί πολλές φορές στην αλληλοεξόντωση και σε μία διαδικασία μισαλλοδοξίας και να πάμε σ’ αυτό που σου προσφέρει ο αθλητισμός. Στη χαρά της νίκης και της συμμετοχής».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη και σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ αν υπήρχε πραγματικά μία τέτοια περίπτωση ο κ. Κοντονής τόνισε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε μια πιθανότητα. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλω να τονίσω πως εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί. 

Το βάρος και την ευθύνη την έχουν άλλοι. Ας αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Και δε νομίζω ότι με τέτοιες ενέργειες όπως τον αποκλεισμό, μπορούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα όπως αυτό της βίας, το οποίο αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουν ευτυχώς οι πάντες. Το κλίμα με τις διεθνείς ομοσπονδίες ήταν θετικό και πολιτισμένο. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε ειλικρινά και σε βάθος και να ανιχνεύσουμε δρόμους για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος».

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας το οποίο παρακολούθησε: «Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι σε αθλήματα που έχουν καταταγεί στα μη δημοφιλή, η προσέλευση του κοινού είναι ικανοποιητική. Και με ιδιαίτερη χαρά έχω πληροφορηθεί από τις πρώτες μέρες που ανέλαβα, ότι είναι και μεγάλη η συμμετοχή στα σωματεία ιδίως νέων παιδιών. 

Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και γι αυτό σήμερα παρευρίσκομαι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Για να τονίσουμε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης γι αυτά τα πρωταθλήματα και γι αυτές τις αγωνιστικές συναντήσεις Ομοσπονδιών που θεωρούνται μη δημοφιλή αθλήματα. Τα οποία στην ουσία προσφέρουν πάρα πολλά στη βάση, αφού υπάρχει σοβαρή προσέλευση αθλητών και ενασχόληση παραγόντων με ανιδιοτέλεια, κέφι και μεράκι».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)