to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:12 | 12.01.2016

Πολιτική

Σε ρόλο "προσκόπου της Eldorado" ο Κυρ. Μητσοτάκης: Τι θα πει ο Τσίπρας στους επενδυτές στο Νταβός με τις Σκουριές κλειστές;

"Ελπίζουμε ότι το ΣΤΕ θα βγάλει μια ακόμη απόφαση υπέρ μας", δήλωσε προσερχόμενος στη συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της ΝΔ ο διευθύνων σύμβουλος της EL DORADO GOLD Πολ Ράιτ.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία της Eldorado Gold, σχετικά με την απόφαση της εταιρίας, για σταδιακή αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, λόγω έλλειψης αδειών από το ΥΠΕΚΑ, δήλωσε:

 «Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα.  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές».

******************************

Προηγούμενη ενημέρωση:

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της EL DORADO GOLD Πολ Ράιτ έχουν συνάντηση αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Ο κ. Ράιτ προσερχόμενος δήλωσε ότι ήρθε να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για τις κινήσεις που έχει κάνει η εταιρεία, ότι σκοπό έχει να επενδύσει μακροπρόθεσμα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

"Ελπίζουμε ότι το ΣΤΕ θα βγάλει μια ακόμη απόφαση υπέρ μας", ανέφερε.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

****************************

Προηγούμενη ενημέρωση

Σπεύδει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντήσει το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eldorado Gold κ. Paul Wright 

Η συνάντηση θα γίνει σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 18:00, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.

Μάλιστα, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές έγινε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι το πάγωμα της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η ζημιά στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία είναι μεγάλη. Η ζημιά στην Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά.

Χρειαζόμαστε επειγόντως ιδιωτικές επενδύσεις. Εκτιμούμε ότι μόνο αν προσελκύσουμε επενδύσεις ύψους 100 δις μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία, θα εγγυηθούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Οι επενδύσεις είναι το καύσιμο ανάπτυξης.

Η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σήμερα το λάθος μήνυμα. Και αυτό προκαλεί αμέσως αποεπενδύσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική η χώρα.  Αυτή που η Νέα Δημοκρατία υπεύθυνα προτείνει.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)