to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 29.08.2014

Πολιτική

Σόου χρυσαυγιτών στην ορκωμοσία - Γ. Σακελλαρίδης: Με την παρέμβασή μας θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας στον δήμο της Αθήνας

Σε σόου μετέτρεψαν την Ορκωμοσία του νέου συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί εκτός και εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων της Τεχνόπολις στο Γκάζι σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ηλία Κασιδιάρη.


Οι φωτογραφίες και το βίντεο της δήλωσης του Γ. Σακελλαρίδη είναι  του Άγγελου Καλοδούκα. Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο facebook


Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Θα τιμήσουμε τη μεγάλη αποδοχή των συμπολιτών μας (βίντεο)
 
 

Παρά τα «δρακόντεια μέτρα» ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. τόσο εντός όσο και περιμετρικά των εγκαταστάσεων στο Γκάζι, ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναπάντεχες συναντήσεις Χρυσαυγιτών και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις σε απόσταση  100 μέτρων οι μεν από τους δε, οι οπαδοί της νεοναζιστικής οργάνωσης έδωσαν σόου προεξάχοντος του Ηλία Παναγιώταρου.

Ο βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος όχι μόνο αποκάλεσε ηλίθιο τον Δήμαρχο Αθηναίων  Γιώργο Καμίνη, επειδή ο τελευταίος δεν του επέτρεψε την είσοδο στην τελετή ορκωμοσίας αφού ο Παναγιώτατος δεν είχε την ειδική άδεια εισόδου που είχε ζητηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αλλά μαζί με τρεις  - τέσσερις φουσκωτούς   συνοδούς έδωσε παράσταση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες καταγγέλοντας «τους δήθεν δημοκράτες» για την απαγόρευση εισόδου και απειλώντας τους, φωνάζοντας ότι : «Έχει ο καιρός γυρίσματα»..
 
Εξ ίσου προκλητικός εμφανίστηκε και ο Κασιδιάρης, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ανοχή των αστυνομικών οι οποίοι τον συνόδευαν κατά τη μεταγωγή του , χωρίς μάλιστα να φορά χειροπέδες αν και κρατούμενος , πρόλαβε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, «Hi five» με τον Παναγιώταρο και να αποθεωθεί από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής οι οποίοι λίγο έλειψε να τον σηκώσουν στα χέρια, κατά την έξοδο του από την αίθουσα της τελετής ορκωμοσίας και πριν επιβιβαστεί στην κλούβα για να παρεί το δρόμο της επιστροφής στο κελί του, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά τ΄   άλλα, όπως είπε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην ευχαριστήρια ομιλία του η Παρασκευή ήταν … «μέρα γιορτής για την πόλη της Αθήνας»…. (topontiki.gr)

Δήλωση του επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Γαβριήλ Σακελλαρίδη κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθήνας
 

Με αφορμή τη σημερινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο της Αθήνας δήλωσε:
 
«Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνουν καθήκοντα ενόψει μίας πενταετίας εξαιρετικά κρίσιμης για τους πολίτες της Αθήνας αλλά και για την ίδια την πόλη.
 
Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο «συμβόλαιο» που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη. Δηλαδή:
 
Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας.
 
Με την παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις γειτονιές της Αθήνας, θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας.
 
Καλούμε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να δώσουμε αυτές τις κρίσιμες μάχες μαζί. Με συμμετοχή, συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Με κινητοποιήσεις και συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και τις κινήσεις αλληλεγγύης. Ο δύσκολος αγώνας για μία Αθήνα που θα είναι πόλη ανοιχτή και δημοκρατική θα δίνεται καθημερινά».
 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)