to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 17.04.2014

Διεθνή

Σοφία Λεωνιδάκη: Η Ελληνογερμανίδα υποψήφια του Die Linke

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να βγει πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές. Αυτό θα έδινε ώθηση στα αιτήματα να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της Ελλάδας, όπως και τους όρους της δανειοδότησης»


“Για μια αλληλέγγυα και δικαιότερη Ευρώπη”

Η 29χρονη πολιτικός επιστήμονας υποστηρίζει τη στάση του κόμματος της «Η Αριστερά» (Die Linke) στη γερμανική βουλή να απορρίψει τα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα, επειδή, όπως καταγγέλλει, δεν είχαν ως δέκτη τον ελληνικό λαό αλλά κατά 96% τις τράπεζες. Σε περίπτωση που εκλεγεί στο ευρωκοινοβούλιο θα συνεργαστεί με τους συναδέλφους της από το αδελφό ελληνικό κόμμα για την αλλαγή αυτής της πολιτικής:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να βγει πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές. Αυτό θα έδινε ώθηση στα αιτήματα να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της Ελλάδας, όπως και τους όρους της δανειοδότησης. Σε αυτό θέλω να συμβάλω και εγώ. Επίσης θα αγωνιστώ για μια δικαιότερη και πιο κοινωνική ΕΕ η οποία θα εγγυάται θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.”

Η κόρη μιας Γερμανίδας και ενός Έλληνα από την Κρήτη μεγάλωσε στο Κάσελ, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Βρέμη και στην Κωνσταντινούπολη, εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός στην Ινδία με “ιερόδουλες σε ναούς” και από το 2008 είναι επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς στην περιφερειακή βουλή της Βρέμης, υπεύθυνη για θέματα νεολαίας, περιβάλλοντος, ενέργειας και μετανάστευσης. Πάνω απ΄ όλα όμως η Σοφία Λεοντάκη είναι ακτιβίστρια που δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες: “Η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει ανοιχτούς διαύλους εισόδου για δεινοπαθούντες, όπως επίσης και συνθήκες που θα επιτρέπουν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες να υφίστανται ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταχείριση.”

Το προσφυγικό και η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας ήταν τα κεντρικά σημεία αναφοράς της δυναμικής της ομιλίας στο πρόσφατο κομματικό συνέδριο. Η παρέμβαση της ανταμείφθηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα ενώ η έως τώρα προσφορά και στάση της με την ένατη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Σε περίπτωση που το Κόμμα της Αριστεράς ξεπεράσει το 8,8% στις επικείμενες εκλογές, η Σοφία Λεοντάκη θα μπει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πληροφορίες: Deutsche Welle 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)