to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 28.07.2016

Μ.Λ.

Κοινωνία

ΣΚΑΪ Αντικειμενικότητα: Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο Αλαφούζος

Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ της Τετάρτης 27/7, μερικές ώρες μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη του καναλιού στην Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ, μπορεί να χαρακτηριστεί μνημείο... αντικειμενικής δημοσιογραφίας!


Στα βίντεο που επελέγησαν για το δελτίο ειδήσεων ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να απαντά σε όλα στην Εξεταστική. Κανείς δεν τον ρωτά, κανείς δεν παρεμβαίνει. Όλα αυτά τα «ενοχλητικά» έχουν κοπεί στο περίτεχνο μοντάζ. Παρά το γεγονός ότι ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ συχνά απέφευγε να απαντήσει για τα του οίκου του, προβάλλοντας καταγγελίες κατά των ανταγωνιστών του, στρέφοντας αλλού τη συζήτηση, στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ είδαμε μόνο αυτά που συνθέτουν την εικόνα του «Αγίου Καναλάρχη». Τα «ανακαλώ» και τα λάθη δεν είχαν χώρο στο... αντικειμενικό ρεπορτάζ (δείτε εδώ το εκτενές ρεπορτάζ από τη συζήτηση στην Εξεταστική της Τετάρτης 27/7).
 

Πλήθος επιθέτων συνθέτουν τον ύμνο στον ιδιοκτήτη

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο «ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων επί επτά ώρες και έδωσε με τα πλέον ξεκάθαρο τρόπο σαφέστατες απαντήσεις για το θέμα της δανειοδότησης του ΣΚΑΪ».

Η σκυτάλη στη ρεπόρτερ για να συνεχίσει το διθύραμβο: «Πράγματι εδώ ο Γιάννης Αλαφούζος δεν άφησε κανένα κενό και τίποτα αναπάντητο. Επί περίπου εφτά ώρες απαντούσε με υπομονή και απόλυτη ειλικρίνεια στον καταιγισμό των ερωτήσεων των μελών της εξεταστικής επιτροπής. Κατά τη διάρκεια αυτής της μαραθώνιας εξέτασης διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι όλα τα δάνεια του ΣΚΑΪ είναι απολύτως νόμιμα έχουν ληφθεί με διαφανή κριτήρια και υπό τους όρους της αγοράς και των τραπεζικών κανόνων».

Ισως η πιο χαρακτηριστική στιγμή όμως του ρεπορτάζ ήταν η επιμονή στην «καταγγελία» που έκανε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ περί «παρουσίας συνεργατών του Ν. Παππά στην εταιρεία του Θ. Καλογρίτσα», για την οποία, όμως, δεν αναφέρθηκε ότι ο κ. Αλαφούζος απέσυρε, διαψεύδοντας τον εαυτό του.

Τονίστηκε μάλιστα ότι ο ΣΚΑΪ υφίσταται πολιτική δίωξη (!).

Εκτενής αναφορά έγινε στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και στο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος στηλίτευσε τον περιορισμένο αριθμό τηλεοπτικών αδειών που έχει αποφάσισε να χορηγήσει κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «μονοπωλιακό τέρας» με αναφορές κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για το ζήτημα. Το ρεπορτάζ κατέληξε με τη ρήση Αλαφούζου «ο ΣΚΑΪ είναι ένα αντικειμενικό κανάλι». Πουθενά φυσικά ο αντίλογος, η αντίθετη άποψη... Αν και έγιναν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα και κυβερνητικές επιλογές, απαντήσεις δεν έχουν χώρο στην αντικειμενικότητα και τη δημοσιογραφική δεοντολογία...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)