to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:38 | 08.03.2013

Διεθνή

Σήμερα η κηδεία του Τσάβες - το σώμα του θα ταριχευτεί «για την αιωνιότητα»

Το σώμα του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί «στην αιωνιότητα», στο στρατιωτικό μουσείο μετά την κηδεία του που θα τελεστεί την Παρασκευή, δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου της χώρας Νίκολα Μαντούρο.


στη φωτ. η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Γιούσεφ, ο πρώην πρόεδρος Λούλα Ντα Σίλβα, μαζί με τον Ν. Μαντούρο, πάνω από το φέρετρο του νεκρού ηγέτη


«Έχει αποφασιστεί το σώμα του Κομαντάντε να ταριχευτεί έτσι ώστε να παραμένει αιώνια στη θέα των ανθρώπων σε ένα μουσείο», είπε ο στενός συνεργάτης του Τσάβες στην κρατική τηλεόραση. Κατά τον Μαντούρο η κίνηση αυτή που θυμίζει τη μεταθανάτια μεταχείριση των κομμουνιστών ηγετών Λένιν, Στάλιν και Μάο θα βοηθήσει να διατηρηθεί ζωντανό το πνεύμα της σοσιαλιστικής επανάστασης.

«Το σώμα του προέδρου Τσάβες θα ταριχευτεί όπως του Χο Τσι Μινχ, όπως του Λένιν, του Μαό και άλλων μεγάλων επαναστατών του αιώνα » συμπλήρωσε ο Μαντούρο που ανέφερε επίσης ότι η σορός μετά την κηδεία που θα γίνει την Παρασκευή, θα εκτεθεί στο κοινό για «τουλάχιστον επτά ημέρες».

Ο εκτελών χρέη προέδρου και πιθανότατος υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του επόμενου μήνα, δήλωσε ότι την κηδεία του Τσάβες θα παρακολούθησαν περίπου 30 ηγέτες από όλο τον κόσμο. Θα παραστούν οι περισσότεροι επικεφαλής των κρατών της Λατινικής Αμερικής, αλλά και κάποιοι σύμμαχοι του Τσάβες, όπως ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ του Ιράν, ο Ραούλ Κάστρο της Κούβας και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο της Λευκορωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και οι Ευρωπαίοι θα στείλουν αντιπροσωπείες.

Μετά την κηδεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11 π.μ. τοπική ώρα (1630 GMT), ο Ούγκο Τσάβες θα μεταφερθεί στο «στρατώνα του βουνού». Εκεί είναι το στρατόπεδο από όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1992, πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1998.

Η κυβέρνηση λέει ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περάσει και έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον Τσάβες ο οποίος πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 58 ετών μετά διετή μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείο που πέρασε από τη σορό του, στον Τσάβες έχει φορεθεί μια άψογη στρατιωτική στολή στο πράσινο της ελιάς, μαύρη γραβάτα, φέρει το κόκκινο θρυλικό μπερέ του και έχει γαλήνια όψη, μέσα από το γυαλί που καλύπτει την κορυφή του φέρέτρου του.

Πηγή: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)