to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 29.02.2016

Πολιτική

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό ετοιμάζει η Κομισιόν

Σε στάδιο εκπόνησης των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα και άλλες χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου, προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου Μίνα Αντρέεβα.


Σύμφωνα με τη Μίνα Αντρέεβα, η εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό στην Ελλάδα, ήταν αίτημα του Προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου.

Συνεχίζοντας, η κ. Αντρέεβα τόνισε ότι η καταγραφή των αναγκών για τους πρόσφυγες έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις ελληνικές αρχές, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Επιτροπής. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και προετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τόσο την Ελλάδα, όσο και τις άλλες χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εξετάζει για τις χώρες αυτές τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες υποδοχής των προσφύγων, ανθρώπινου δυναμικού, χρηματοδότησης και υλική υποστήριξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευμα της Wall Street Journal: 700 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως για την Ελλάδα, την επόμενη 3ετία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να διαθέσει 700 εκατ. ευρώ (765 εκατ. δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια για ανθρωπιστική βοήθεια εντός της ΕΕ, κυρίως για την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, που θα υποβληθεί επίσημα αύριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ευρωπαϊκοί πόροι θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικές δράσεις εντός της ΕΕ, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή σε περιοχές συγκρούσεων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών που επικαλείται η εφημερίδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)